
Pečené rizoto s houbami
Máte-li čerstvé nebo mražené hříbky z lesa, určitě jim dejte přednost před žampiony. Chuť rizota bude bohatší.
Vydání: 2009/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 370 g rýže arborio
- 1120 ml horkého kuřecího vývaru
- 60 g najemno nastrouhaného parmazánu
- 40 g másla
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 10 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, rozdrcené či prolisované
- 300 g žampionů, očištěných (nejlépe směs s hnědými houbami, větší nakrájejte na plátky, menší rozčtvrťte)
NA ŽAMPIONY:
Příprava jídla
1 Rýži upečte s vývarem podle základního receptu (v elektrické troubě to trvá 40 minut při 180 °C, horkovzdušnou nastavte na 160 °C).
2 Mezitím si připravte žampiony. Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni. Vložte na ni máslo, olej, česnek a žampiony. Opékejte 5 minut, aby žampiony zezlátly.
3 Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, sůl a pepř, promíchejte, aby se máslo rozpustilo, a ihned podávejte posypané opečenými žampiony.
Přidat komentář