
Fazolový dip s lososem a křupavými plackami
Když placky pita nebo arabský chleba zapečete v troubě, nabudou na objemu a začnou svůdně křupat. Lahoda!
Vydání: 2005/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8
Ingredience
- 6 placek pita
- 2 lžíce olivového oleje
- hrubou mořskou sůl
- 2 lžíce nasekaného kopru
- 400 g sterilovaných bílých fazolí, propláchnutých a scezených
- 200 g bílého jogurtu
- 220 g uzeného lososa (můžete použít i levnější odřezky)
- 1 lžíci nasekaného kopru
- 1 lžíci citronové šťávy
- sůl a pepř na dochucení
- 2 svazky ředkviček
Na dip:
K přikusování:
Příprava jídla
1. Fazole a jogurt rozmixujte dohladka. Přisypte lososa a několikrát krátce prošlehněte, aby maso zůstalo v kouscích. Přesuňte do mísy, vmíchejte kopr i citronovou šťávu, osolte a opepřete. Dip můžete připravit den předem a uchovat v chladu.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Placky roztrhejte na menší kousky a rozložte na dva pečicí plechy. Zakapejte olejem, posypte solí a koprem. Pečte dokřupava; trvá to tak sedm minut.
Přeprava a servírování:
Jakmile kousky placek vychladnou, zabalte je. Ředkvičky nejlépe přepravíte na ledu (viz Tip Apetitu), aby zůstaly křupavé; podávejte je zvlášť.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Placky roztrhejte na menší kousky a rozložte na dva pečicí plechy. Zakapejte olejem, posypte solí a koprem. Pečte dokřupava; trvá to tak sedm minut.
Přeprava a servírování:
Jakmile kousky placek vychladnou, zabalte je. Ředkvičky nejlépe přepravíte na ledu (viz Tip Apetitu), aby zůstaly křupavé; podávejte je zvlášť.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 09:38