Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolový dip s lososem a křupavými plackami

Když placky pita nebo arabský chleba zapečete v troubě, nabudou na objemu a začnou svůdně křupat. Lahoda!

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT7M
Pečení 0:07
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 6 placek pita
    • 2 lžíce olivového oleje
    • hrubou mořskou sůl
    • 2 lžíce nasekaného kopru

    Na dip:

    • 400 g sterilovaných bílých fazolí, propláchnutých a scezených
    • 200 g bílého jogurtu
    • 220 g uzeného lososa (můžete použít i levnější odřezky)
    • 1 lžíci nasekaného kopru
    • 1 lžíci citronové šťávy
    • sůl a pepř na dochucení

    K přikusování:

    • 2 svazky ředkviček

     

Příprava jídla

1. Fazole a jogurt rozmixujte dohladka. Přisypte lososa a několikrát krátce prošlehněte, aby maso zůstalo v kouscích. Přesuňte do mísy, vmíchejte kopr i citronovou šťávu, osolte a opepřete. Dip můžete připravit den předem a uchovat v chladu.

2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Placky roztrhejte na menší kousky a rozložte na dva pečicí plechy. Zakapejte olejem, posypte solí a koprem. Pečte dokřupava; trvá to tak sedm minut.

Přeprava a servírování:
Jakmile kousky placek vychladnou, zabalte je. Ředkvičky nejlépe přepravíte na ledu (viz Tip Apetitu), aby zůstaly křupavé; podávejte je zvlášť.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.48

Přidat komentář