
Jablečný žár
Máte už dost svařeného vína a chcete se zahřát? Svařte jablečnou šťávu s brandy.
Vydání: 2009/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 200 ml jablečné šťávy
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 svitek skořice
- 2 hřebíčky
- 100 ml brandy
- jablko a hřebíček na ozdobení + citronová šťáva na pokapání
Příprava jídla
1 V kastrůlku svařte jablečnou šťávu, třtinový cukr, skořici a hřebíček, až se cukr rozpustí.
2 Brandy rozlijte do silnostěnných sklenic a zalijte horkou jablečnou směsí.
3 Z pěkného červeného neoloupaného jablka vykrojte dva měsíčky. Do každého zapíchejte řadu hřebíčků a ozdobte připravené poháry.
4 Podávejte horké. Příště můžete experimentovat s jiným ovocem a šťávou.
Přidat komentář