Jablečný žár

Jablečný žár

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1147 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 146 g
Tuky 34 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte už dost svařeného vína a chcete se zahřát? Svařte jablečnou šťávu s brandy.

Suroviny

jablečná šťáva 200 ml
třtinový cukr 2 ČL
skořice 1 svitek
hřebíček 2 ks
brandy 100 ml
jablka
na ozdobení
hřebíček
na ozdobení
citronová štáva
na pokapání

1 V kastrůlku svařte jablečnou šťávu, třtinový cukr, skořici a hřebíček, až se cukr rozpustí.

2 Brandy rozlijte do silnostěnných sklenic a zalijte horkou jablečnou směsí.

3 Z pěkného červeného neoloupaného jablka vykrojte dva měsíčky. Do každého zapíchejte řadu hřebíčků a ozdobte připravené poháry.

4 Podávejte horké. Příště můžete experimentovat s jiným ovocem a šťávou.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit