Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečný žár
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1147 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 146 g
Tuky 34 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte už dost svařeného vína a chcete se zahřát? Svařte jablečnou šťávu s brandy.

Suroviny

jablečná šťáva 200 ml
třtinový cukr 2 ČL
skořice 1 svitek
brandy 100 ml
na ozdobení
na ozdobení
na pokapání

Postup

1

V kastrůlku svařte jablečnou šťávu, třtinový cukr, skořici a hřebíček, až se cukr rozpustí.

2

Brandy rozlijte do silnostěnných sklenic a zalijte horkou jablečnou směsí.

3

Z pěkného červeného neoloupaného jablka vykrojte dva měsíčky. Do každého zapíchejte řadu hřebíčků a ozdobte připravené poháry.

4

Podávejte horké. Příště můžete experimentovat s jiným ovocem a šťávou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...