Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

300 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
300 g třtinového cukru
2 lžičky mleté skořice
500g mrkve, nastrouhané najemno
250 g vlašských ořechů, nadrobno nasekaných
200g rozinek (nejlépe šťavnatých sultánek)
4 vejce
250 ml slunečnicového oleje
máslo na vymazání plechu
Na krém
175 g čerstvého smetanového sýra (jako lučina či philadelphia)
100 g moučkového cukru
75 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
1.Troubu předehřejte na 170°C, vyšší plech vymažte máslem. Mouku prosijte do mísy s kypřícím práškem, přimíchejte cukr a skořici. Přidejte mrkev, ořech a rozinky. Vejce ručním šlehačem vyšlehejte do pěny a pak do nich po částech zašlehejte olej. Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a rozetřete na plech. Pečte asi 40 – 50 minut, až těsto neulpívá na špejli. Nechte vychladnout. 2.Utřete dohladka přísady na krém a natřete na vychladlý moučník. Vidličkou můžete udělat vlnovky. Nakrájejte řezy a podávejte. Něco navíc Moučník lze dobře zmrazit. Jen krém udělejte čerstvý, při rozmrazování by řezy zbytečně rozmáčel. Dezert povolí při pokojové teplotě asi za dvě hodiny, na přípravu krému stačí pár minut.
Autor: kamil Šulc

Obchod Apetit