Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou

Popis receptu: 
skvělé řezy z Apetitu 11/2009
Autor: Jarmila Šulcová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    300 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku 300 g třtinového cukru 2 lžičky mleté skořice 500g mrkve, nastrouhané najemno 250 g vlašských ořechů, nadrobno nasekaných 200g rozinek (nejlépe šťavnatých sultánek) 4 vejce 250 ml slunečnicového oleje máslo na vymazání plechu Na krém 175 g čerstvého smetanového sýra (jako lučina či philadelphia) 100 g moučkového cukru 75 g másla 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava jídla

1.Troubu předehřejte na 170°C, vyšší plech vymažte máslem. Mouku prosijte do mísy s kypřícím práškem, přimíchejte cukr a skořici. Přidejte mrkev, ořech a rozinky. Vejce ručním šlehačem vyšlehejte do pěny a pak do nich po částech zašlehejte olej. Vlijte k mrkvové směsi, dobře promíchejte a rozetřete na plech. Pečte asi 40 – 50 minut, až těsto neulpívá na špejli. Nechte vychladnout. 2.Utřete dohladka přísady na krém a natřete na vychladlý moučník. Vidličkou můžete udělat vlnovky. Nakrájejte řezy a podávejte. Něco navíc Moučník lze dobře zmrazit. Jen krém udělejte čerstvý, při rozmrazování by řezy zbytečně rozmáčel. Dezert povolí při pokojové teplotě asi za dvě hodiny, na přípravu krému stačí pár minut.
REKLAMA

Přidat komentář