Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Amolety - nadýchané palačinky

Popis receptu: 
Babiččiny amolety jsou sladké nádherně nadýchané (kvůli sněhu z bílků) palačinky. Moje brněnská babička je sice dělala na másle, ale ani upečené na teflonové pánvi nasucho neztratí nic ze svého prvorepublikového kouzla.
Autor: Sarka P
Hodnocení:
27 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    40 g změklého másla, 50 g moučkového cukru, 20 g vanilkového cukru, 5 vajec, 0,5 l mléka, 300 g polohrubé mouky.

Příprava jídla

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Ve druhé míse ušlehejte změklé máslo, žloutky a cukr s vanilkovým cukrem do krému. Přidejte mléko a mouku a rozmíchejte do hladkého krému. Stěrkou vmíchejte bílkový sníh do těsta. Amolety pečte na velmi dobře předehřáté pánvi. Hotové potřete marmeládou nebo sladkým tvarohem a zamotejte jako klasické palačinky. Navrch pocukrujte. Tip: Nadýchané těsto se může při neobratném otáčení snadno trhat. Bezpečný způsob jak otočit amoletu je obracečkou podjet okraje amolety, opatrně vsunout pod střed a otočit. Případně si pomoci ještě druhou obracečkou. Další možnost je péci amolety velké jako americké lívance - pro snadné otáčení.
REKLAMA

Přidat komentář