Suroviny
máslo
40
g
změklé
moučkový cukr
50
g
vanilkový cukr
20
g
vejce
5
ks
mléko
0.5
l
mouka pšeničná polohrubá
300
g
Z bílků ušlehejte pevný sníh.
Ve druhé míse ušlehejte změklé máslo, žloutky a cukr s vanilkovým cukrem do krému. Přidejte mléko a mouku a rozmíchejte do hladkého krému.
Stěrkou vmíchejte bílkový sníh do těsta.
Amolety pečte na velmi dobře předehřáté pánvi. Hotové potřete marmeládou nebo sladkým tvarohem a zamotejte jako klasické palačinky. Navrch pocukrujte.
Tip: Nadýchané těsto se může při neobratném otáčení snadno trhat. Bezpečný způsob jak otočit amoletu je obracečkou podjet okraje amolety, opatrně vsunout pod střed a otočit. Případně si pomoci ještě druhou obracečkou. Další možnost je péci amolety velké jako americké lívance - pro snadné otáčení.