Amolety - nadýchané palačinky

Amolety - nadýchané palačinky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut

Suroviny

máslo 40 g
změklé
moučkový cukr 50 g
vanilkový cukr 20 g
vejce 5 ks
mléko 0.5 l
mouka pšeničná polohrubá 300 g
Z bílků ušlehejte pevný sníh. Ve druhé míse ušlehejte změklé máslo, žloutky a cukr s vanilkovým cukrem do krému. Přidejte mléko a mouku a rozmíchejte do hladkého krému. Stěrkou vmíchejte bílkový sníh do těsta. Amolety pečte na velmi dobře předehřáté pánvi. Hotové potřete marmeládou nebo sladkým tvarohem a zamotejte jako klasické palačinky. Navrch pocukrujte. Tip: Nadýchané těsto se může při neobratném otáčení snadno trhat. Bezpečný způsob jak otočit amoletu je obracečkou podjet okraje amolety, opatrně vsunout pod střed a otočit. Případně si pomoci ještě druhou obracečkou. Další možnost je péci amolety velké jako americké lívance - pro snadné otáčení.
Autor: valerie

Obchod Apetit