Pekla vdolky z bílý mouky, sypala je perníkem, házela je Honzíkovi otevřeným okýnkem... Při přípravě téhle večeře vám mohou asistovat i děti, vykrajování skleničkou je bude zaručeně bavit!
Suroviny
Postup
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno do mísy. Přidejte sůl, vejce a mouku podle potřeby. Zpracujte na hladké těsto a vyválejte na placku silnou asi půl centimetru. Skleničkou pak vykrajujte kolečka a opékejte je na sádlem mírně omaštěné pánvi. Hotové vdolečky ukládejte na talíř.
Za stálého míchání vařte mák s mlékem do zhoustnutí, na závěr oslaďte cukrem. Vdolečky namažte nebo posypte mákem, polijte rozpuštěným máslem a poprašte moučkovým cukrem.
NĚCO NAVÍC
Vdolky můžete také namazat povidly nebo je podle lidové písně sypat strouhaným perníkem smíchaným s moučkovým cukrem. Díky tomu, že v těstě není žádný cukr, můžete je podávat i naslano jako placky, výborné budou, když do těsta zapracujete nakrájené škvarky či slaninu nebo když je nakonec posypete jemně nastrouhaným sýrem a budete podávat se salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 38 sladkých makových receptů(38 receptů )
Komentáře