0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové vdolečky s mákem

Bramborové vdolečky s mákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové vdolečky s mákem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3473 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 516 g
Tuky 134 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pekla vdolky z bílý mouky, sypala je perníkem, házela je Honzíkovi otevřeným okýnkem... Při přípravě téhle večeře
vám mohou asistovat i děti, vykrajování skleničkou je bude zaručeně bavit!

Suroviny

brambory 5 ks
středně velké, uvařené ve slupce
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 500 g
nebo podle potřeby
sádlo
na opékání
mák mletý 1 hrnek
mléko 1 hrnek
krupicový cukr 5 PL
máslo 2 PL
rozpuštěné, na polití
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno do mísy. Přidejte sůl, vejce a mouku podle potřeby. Zpracujte na hladké těsto a vyválejte na placku silnou asi půl centimetru. Skleničkou pak vykrajujte kolečka a opékejte je na sádlem mírně omaštěné pánvi. Hotové vdolečky ukládejte na talíř.

2

Za stálého míchání vařte mák s mlékem do zhoustnutí, na závěr oslaďte cukrem. Vdolečky namažte nebo posypte mákem, polijte rozpuštěným máslem a poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Vdolky můžete také namazat povidly nebo je podle lidové písně sypat strouhaným perníkem smíchaným s moučkovým cukrem. Díky tomu, že v těstě není žádný cukr, můžete je podávat i naslano jako placky, výborné budou, když do těsta zapracujete nakrájené škvarky či slaninu nebo když je nakonec posypete jemně nastrouhaným sýrem a budete podávat se salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč