Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná mrkev po marocku

Přloha plná vitaminů. Okořeňte mrkev koriandrem a harissou.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina Africká

Ingredience

    • 500 g mrkve
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1-2 lžičky harissy
    • 1 lžička citronové šťávy
    • hrst nasekaného čerstvého koriandru
    • mořská sůl
    • nasekaný koriandr

Příprava jídla

Oloupejte 500 g mrkve, rozkrojte ji podélně napůl a pak nakrájejte na plátky. Vařte v páře 7–10 minut, aby mrkev změkla, ale zůstala na skus pevná. V míse dobře prošlehejte 2 lžíce panenského olivového oleje, 1–2 lžičky harissy či jiné chilli pasty, 1 lžičku citronové šťávy, hrst nasekaného čerstvého koriandru, mořskou sůl a promíchejte s horkou mrkví. Ozdobte dalším sekaným koriandrem.

Podávejte: s dušeným jehněčím masem a s kuskusem. Může být zajímavým zpestřením pikantně kořeněného grilovaného kuřecího steaku.

Zkuste: tuhle mrkev jako samostatný vegetariánský chod, doplněnou grilovaným sýrem halloumi či akawi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Štědrovečerní menu pro dva

Štědrovečerní menu pro dva

Celerový salát Coleslaw

Přidat komentář