Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celerový salát Coleslaw

Zajímavá varianta oblíbeného salátu. Výborný jako příloha k masu nebo bagetce se šunkou.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Zelenina Americká

Ingredience

    • ½ bulvového celeru
    • citron
    • 1 jablko
    • 5 lžic majonézy
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • hrst sekané petrželky
    • sůl
    • pepř

Příprava jídla

Oloupejte ½ bulvového celeru a nakrájejte ho na tenké nudličky velikosti sirky, tzv. julienne. Ihned pokapejte citronem, aby nezhnědly. Vykrojte z 1 jablka (nejlépe Granny Smith) jádřinec, nakrájejte je na tenké měsíčky a rovněž pokapejte citronem. Prošlehejte 5 lžic majonézy, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžíci dijonské hořčice, hrst sekané petrželky. Osolte, opepřete a zlehka promíchejte s celerem a jablkem.

Podávejte: se smaženými karbanátky či řízky a vařenými brambory jako rychlou večeři. Skvělý je i se šunkou a křupavou bagetou jako lehký oběd.

Zkuste: salát doplnit půlkou nadrobno nakrájené cibulky nebo nahrubo nastrouhanou mrkví. Coleslaw bude tím lepší, čím déle ho necháte rozležet – ideálně jednu až čtyři hodiny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kořeněná mrkev po marocku

Přidat komentář