Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s pepřem a křupavými kapary

Milujete těstoviny? Udělejte si je s originální omáčkou ze smetany, pepře, parmazánu a citronové kůry. Ozdobte kapary. 

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g těstovin papardelle
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce kaparů nakládaných v soli, opláchnutých a okapaných
    • 100 g parmazánu, strouhaného + hobliny na ozdobení
    • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání
    • mořská sůl
    • 2 lžíce másla
    • 3 lžičky drceného černého a bílého pepře
    • 1 lžička citronové kůry
    • 1 lžička citronové šťávy

Příprava jídla

1 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. V malé pánvičce rozpalte olej a opékejte v něm kapary dokřupava asi 1–2 minuty. Vyjměte a nechte na papírové utěrce odsát přebytečný tuk.

2 V kastrůlku zahřejte smetanu, přidejte polovinu pepře, osolte a míchejte asi 3 minuty. Ztlumte oheň, vmíchejte parmazán, citronovou kůru i šťávu a po minutě vypněte. Okamžitě po kouskách zašlehejte máslo a vmíchejte do zcezených těstovin. Na talíři posypte zbytkem pepře a ozdobte kapary a hoblinami parmazánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pepřové máslo

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

Přidat komentář