
Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti
Roštěnky silně posypané pepřem s lahodnou štávou a dozlatova opečené bramborové placičky.
Ingredience
- 4 brambory, oloupané
- 2 vejce, rozšlehaná
- mořská sůl
- 250 g přepuštěného másla
- 4 hovězí roštěnky (à 150–200 g), odblaněné
- olivový olej na potření
- mořská sůl
- drcený černý pepř
- 250 ml hovězího vývaru
Příprava jídla
1 Pomocí zesteru (škrabka na citrusovou kůru) vytvořte z brambor dlouhé tenké nudličky. Jde to také dlouhými tahy na středně hrubém struhadle či na mandolíně. Osušte je pomocí papírových utěrek, promíchejte s vejci a směs osolte. Máslo rozpalte v nepřilnavé pánvi, pomocí lžíce do něj klaďte vždy čtvrtinu bramborové směsi a rozetřete na placičku. Smažte 2–3 minuty z obou stran dozlatova do spotřebování základní směsi. Dejte okapat na papírové utěrce a udržujte horké.
2 Steaky potřete olejem, mírně osolte a silně posypte pepřem. Rozpalte nepřilnavou pánev. Maso opékejte dvě až tři minuty z každé strany. Vyjměte a zabalte do alobalu. Do pánve přilijte vývar a vařte asi dvě minuty do zhoustnutí. Ochutnejte a případně dosolte. Jednotlivé porce masa přelijte na talíři šťávou a podávejte s bramborovými rösti.
Přidat komentář