Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Roštěnky silně posypané pepřem s lahodnou štávou a dozlatova opečené bramborové placičky.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ opékání 6 minut
PT10M
Smažení 0:10
Maso Francouzská

Ingredience

    • 4 brambory, oloupané
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • mořská sůl
    • 250 g přepuštěného másla
    • 4 hovězí roštěnky (à 150–200 g), odblaněné
    • olivový olej na potření
    • mořská sůl
    • drcený černý pepř
    • 250 ml hovězího vývaru

Příprava jídla

1 Pomocí zesteru (škrabka na citrusovou kůru) vytvořte z brambor dlouhé tenké nudličky. Jde to také dlouhými tahy na středně hrubém struhadle či na mandolíně. Osušte je pomocí papírových utěrek, promíchejte s vejci a směs osolte. Máslo rozpalte v nepřilnavé pánvi, pomocí lžíce do něj klaďte vždy čtvrtinu bramborové směsi a rozetřete na placičku. Smažte 2–3 minuty z obou stran dozlatova do spotřebování základní směsi. Dejte okapat na papírové utěrce a udržujte horké.

2 Steaky potřete olejem, mírně osolte a silně posypte pepřem. Rozpalte nepřilnavou pánev. Maso opékejte dvě až tři minuty z každé strany. Vyjměte a zabalte do alobalu. Do pánve přilijte vývar a vařte asi dvě minuty do zhoustnutí. Ochutnejte a případně dosolte. Jednotlivé porce masa přelijte na talíři šťávou a podávejte s bramborovými rösti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič s flank steakem

Koriandrový steak se zeleninovým salátem

Těstoviny s pepřem a křupavými kapary

Pepřové máslo

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

Gril party – jak na červené maso?

Čtyři odstíny černého zlata. Co (možná) nevíte o pepři?

Přidat komentář