Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

Neotřelá kombinace chutí, kterou si zamilujete.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát Italská

Ingredience

    • 1 malá červená cibule
    • 3 pomeranče
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • panenský olivový olej

Příprava jídla

1 Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Osolte a mírně promněte mezi prsty.

2 Z pomerančů ostrým nožem okrájejte kůru – oranžovou i bílou část. Nakrájejte na plátky a rozložte je na plochou mísu. Posypte cibulí a pokapejte olejem. Pořádně opepřete a podávejte jako předkrm.

NĚCO NAVÍC: Nebojte se téhle zvláštní kombinace. Je výtečná a určitě si ji zamilujete. Nejlépe se k ní hodí sladké nepálivé červené nebo bílé cibule. Pokud je neseženete, nevadí, i obyčejná cibule bude díky soli jemnější.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s pepřem a křupavými kapary

Pepřové máslo

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

Přidat komentář