
Plněná chlebová placka
Rychlá středozemní specialita. Použijte jakoukoli chlebovou placku, kterou máte po ruce: pitu, tortillu, lavaš... Náplň můžete po libosti obměňovat, záleží jen na vaší chuti a zásobách.
Vydání: 2004/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Ingredience
- půl copánku jadelu
- 1/2 lžičky dobromysli
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 placky arabského chleba 2 červené papriky, nakrájené
- malý lilek, nakrájený na plátky
- 2 lžíce černých oliv
- 4 skrojky citronu
- několik snítek petrželky
- lžičku soli
Příprava jídla
1. Na dvou lžících oleje osmahněte lilek a papriky, posolte a krátce poduste. Vsypte vypeckované olivy, zakápněte šťávou ze dvou skrojků citronu, všechno vyjměte z pánve a uchovejte v teple. Pánev vytřete kuchyňským papírem a vlijte na ni zbývající lžíci oleje.
2. Plátky sýra (jadel rozkrojte podélně napůl) posypte sušenou dobromyslí a prudce osmažte.
3. Placky nasucho osmahněte. Rozdělte na ně petrželku, zeleninovou směs a sýr. Minutu zapečte v troubě (klidně v mikrovlnné). Ozdobte zbylými skrojky citronu.
Tip Apetitu:
Sýr jadel má v receptu speciální účel. Jako jediný z našich sýrů se totiž zahřátím neroztéká, ale pouze změkne a povolí. Jeho výhodou tedy je, že drží tvar a nepotřebuje zpevnění trojobalem. Ideální by byl řecký sýr haloumi, ale ten se k nám zatím nedováží.
2. Plátky sýra (jadel rozkrojte podélně napůl) posypte sušenou dobromyslí a prudce osmažte.
3. Placky nasucho osmahněte. Rozdělte na ně petrželku, zeleninovou směs a sýr. Minutu zapečte v troubě (klidně v mikrovlnné). Ozdobte zbylými skrojky citronu.
Tip Apetitu:
Sýr jadel má v receptu speciální účel. Jako jediný z našich sýrů se totiž zahřátím neroztéká, ale pouze změkne a povolí. Jeho výhodou tedy je, že drží tvar a nepotřebuje zpevnění trojobalem. Ideální by byl řecký sýr haloumi, ale ten se k nám zatím nedováží.
Přidat komentář