Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněná chlebová placka

Rychlá středozemní specialita. Použijte jakoukoli chlebovou placku, kterou máte po ruce: pitu, tortillu, lavaš... Náplň můžete po libosti obměňovat, záleží jen na vaší chuti a zásobách.

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
+ smažení
P
Sendvič Středomořská

Ingredience

    • půl copánku jadelu 
    • 1/2 lžičky dobromysli
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 placky arabského chleba 2 červené papriky, nakrájené
    • malý lilek, nakrájený na plátky
    • 2 lžíce černých oliv
    • 4 skrojky citronu
    • několik snítek petrželky
    • lžičku soli

Příprava jídla

1. Na dvou lžících oleje osmahněte lilek a papriky, posolte a krátce poduste. Vsypte vypeckované olivy, zakápněte šťávou ze dvou skrojků citronu, všechno vyjměte z pánve a uchovejte v teple. Pánev vytřete kuchyňským papírem a vlijte na ni zbývající lžíci oleje.

2. Plátky sýra (jadel rozkrojte podélně napůl) posypte sušenou dobromyslí a prudce osmažte.

3. Placky nasucho osmahněte. Rozdělte na ně petrželku, zeleninovou směs a sýr. Minutu zapečte v troubě (klidně v mikrovlnné). Ozdobte zbylými skrojky citronu.

Tip Apetitu:
Sýr jadel má v receptu speciální účel. Jako jediný z našich sýrů se totiž zahřátím neroztéká, ale pouze změkne a povolí. Jeho výhodou tedy je, že drží tvar a nepotřebuje zpevnění trojobalem. Ideální by byl řecký sýr haloumi, ale ten se k nám zatím nedováží.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář