Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s opraženou pikantní strouhankou

Dříve si chudší rodiny sypaly na těstoviny místo parmazánu opečenou strouhanku. Je ovšem tak lahodná, že se tento zvyk zachoval dodnes. Zkuste to také.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 12 minut, opékání a pečení 7 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g špaget
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 50 g másla
    • 3 stroužky česneku, drceného
    • 3 sardelové filety (neboli ančovičky), pokrájené
    • hrst kaparů naložených v soli, opláchnutých a okapaných
    • 200 g strouhanky z čerstvého pečiva
    • Na citronovou zálivku
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 60 ml panenského olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Dobře prošlehejte všechny přísady na zálivku a dejte stranou. Těstoviny dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte je podle návodu na obalu. Na rozehřáté nepřilnavé pánvi minutu až dvě míchejte olej, máslo, česnek, sardele i kapary. Troubu předehřejte na 200 °C.  Strouhanku vysypte na plech vyložený pečicím papírem, na to lžící rozdělte směs z pánve a dobře promíchejte. Pečte v troubě 4–5 minut dokřupava a dozlatova.

2 Scezené těstoviny dejte do mísy, přidejte připravenou zálivku i strouhanku a dobře promíchejte. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC Na strouhanku je nejlepší rozmixovaný čerstvý chléb – třeba toustový nebo italský bílý.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny z italského venkova

REKLAMA

Přidat komentář