Tyto těstoviny s lososem připravíte za méně než 20 minut a pochutná si na nich celá rodina. Sametová smetanová omáčka s lososem skvěle ladí, hrášek dodá pokrmu svěžest. Výsledkem je rychlá a vyvážená večeře, plná bílkovin, vlákniny a omega-3 mastných kyselin.
Suroviny
těstoviny
250
g
ideálně celozrnné fusilli
sůl
máslo
1
ČL
šalotka
1
ks
nakrájená najemno
mražený hrášek
140
g
losos
2
filety
bez kůže, nakrájený na kousky o velikosti sousta
crème fraîche
140
g
bujon zeleninový
½
kostky
kvalitní nebo bujonka
pažitka
1
svazek
nasekaná najemno
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente podle návodu na obalu.
2
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a opékejte asi 5 minut doměkka.
3
Přidejte hrášek, nakrájeného lososa, crème fraîche a 50 ml vody. Pro zvýraznění chuti můžete přidat i bujon.
4
Vařte spolu asi 3–4 minuty, až je losos uvařený.
5
Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku, ochuťte pepřem a podle potřeby dosolte.
6
Hotovou omáčku promíchejte důkladně s těstovinami, aby se dobře obalili.
Zdroj: BBC Good Food
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Valentýnské menu pro kuchaře začátečníky: Oslňte drahou polovičku večeří, po které vás bude milovat ještě víc!(22 receptů )
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )