0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smetanové těstoviny s lososem a hráškem

Smetanové těstoviny s lososem a hráškem
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Smetanové těstoviny s lososem a hráškem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2173 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 163 g
Tuky 112 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyto těstoviny s lososem připravíte za méně než 20 minut a pochutná si na nich celá rodina. Sametová smetanová omáčka s lososem skvěle ladí, hrášek dodá pokrmu svěžest. Výsledkem je rychlá a vyvážená večeře, plná bílkovin, vlákniny a omega-3 mastných kyselin.

Suroviny

těstoviny 250 g
ideálně celozrnné fusilli
sůl
máslo 1 ČL
šalotka 1 ks
nakrájená najemno
mražený hrášek 140 g
losos 2 filety
bez kůže, nakrájený na kousky o velikosti sousta
crème fraîche 140 g
bujon zeleninový 0.5 kostky
kvalitní
pažitka 1 svazek
nasekaná najemno
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.

2

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a opékejte asi 5 minut doměkka.

3

Přidejte hrášek, nakrájeného lososa, crème fraîche a 50 ml vody. Pro zvýraznění chuti můžete přidat i bujonu.

4

Vařte spolu asi 3–4 minuty, dokud není losos uvařený.

5

Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku, ochuťte pepřem a podle potřeby dosolte.

6

Hotovou omáčku promíchejte důkladně s těstovinami, aby se dobře obalili.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Jak vykostit lososa
  • Tipy a triky

Jak vykostit lososa

Chystáte se podávat ryby dětem? Nebo si chcete doma připravit tatarák z lososa? Vykostěné filety vám usnadní práci. Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí filet, opravdu výborně to funguje u lososa. Má totiž velké kosti, které jsou dobře...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit