Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanové těstoviny s lososem a hráškem
Smetanové těstoviny s lososem a hráškem
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Smetanové těstoviny s lososem a hráškem

4/5 Počet hodnocení: 22
Do 20 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2173 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 163 g
Tuky 112 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyto těstoviny s lososem připravíte za méně než 20 minut a pochutná si na nich celá rodina. Sametová smetanová omáčka s lososem skvěle ladí, hrášek dodá pokrmu svěžest. Výsledkem je rychlá a vyvážená večeře, plná bílkovin, vlákniny a omega-3 mastných kyselin.

Suroviny

těstoviny 250 g
ideálně celozrnné fusilli
sůl
máslo 1 ČL
nakrájená najemno
mražený hrášek 140 g
losos 2 filety
bez kůže, nakrájený na kousky o velikosti sousta
kvalitní nebo bujonka
pažitka 1 svazek
nasekaná najemno
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente podle návodu na obalu.

2

Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a opékejte asi 5 minut doměkka.

3

Přidejte hrášek, nakrájeného lososa, crème fraîche a 50 ml vody. Pro zvýraznění chuti můžete přidat i bujon.

4

Vařte spolu asi 3–4 minuty, až je losos uvařený.

5

Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku, ochuťte pepřem a podle potřeby dosolte.

6

Hotovou omáčku promíchejte důkladně s těstovinami, aby se dobře obalili.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...