Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jáhlová kaše se švestkami

Jáhly jsou loupané proso a spolu s pohankou se v Beskydech jedly odedávna. Jsou nejen dobré, ale i velmi zdravé. Zkuste je klasicky se švestkami.
 

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
60 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Česká

Ingredience

    • 300 g jáhel
    • asi 800 ml mléka
    • špetka soli
    • 1–2 lžíce moučkového cukru
    • skořicový cukr
    • 1 švestkový kompot
    • 200 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Jáhly dobře promněte ve studené vodě a odstraňte případné nečistoty. Slijte a spařte vroucí vodou, odstraníte tím nahořklou chuť. Když ale koupíte čerstvé kvalitní jáhly, které nejsou žluklé, spařování není třeba.

2 Scezené jáhly zalijte mlékem, přidejte špetku soli, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Jáhly by měly být měkké, jen mírně kašovité a tekutina zcela vyvařená. Oslaďte podle chuti.

3 Dejte do misek, posypejte skořicovým cukrem, obložte dokola půlkami kompotovaných švestek a uprostřed ozdobte ušlehanou smetanou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář