Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karotkový pilaf

Malé mrkvičky s lilkem, špenátem a kořením umějí sehrát dokonalý chuťový koncert.

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 velký lilek, nakrájený na kostky
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 3 lžíce kari pasty balti (nebo jiné jemnější jako korma, laksa či tikka)
    • 1 velký sladký brambor, oloupaný a nakrájený na kostky
    • 250 g karotky, nastrouhané nahrubo
    • 250 g zelených fazolek, přepůlených
    • 350 g rýže basmati
    • 300 ml kokosového mléka
    • 200 g lístků mladého špenátu

Příprava jídla

V pánvi na rozehřátém oleji opékejte pět minut cibuli. Vložte lilek a míchejte dalších pět minut. Minutu před koncem dejte česnek a kari pastu. Přidejte kostky sladkého bramboru, karotku, fazolky, rýži, 700 ml vody a kokosové mléko. Přiveďte k varu a nechte zvolna bublat 15 minut. Vmíchejte špenát, přiklopte, vypněte a nechte stát ještě pět minut. Pak podávejte.

NĚCO NAVÍC: Kari pastu balti a ostatní méně běžné druhy dostanete v prodejnách s orientálními potravinami i v supermarketech v oddělení zahraničních potravin.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář