Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový chlebíček s červenou řepou

Čokoládový chlebíček můžete připravit i z běžné nakládané řepy. K podávání je dobrá nejen šlehačka, ale i zakysaná smetana.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
73 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Pečení 1:00
Chléb a pečivo Východoevropská

Ingredience

    • 1 velká červená řepa (asi 175 g), uvařená a nakrájená nahrubo
    • 200 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 100 g kakaa holandského typu
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • ½ lžičky jedlé sody
    • 250 g třtinového cukru
    • 3 vejce
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 200 ml slunečnicového oleje
    • 100 g tmavé čokolády (ne příliš hořké), nasekané na kousky
    • šlehačka k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C a chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Řepu rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte zbylé přísady kromě oleje a čokolády. Znovu prožeňte mixérem, jednou či dvakrát seškrábněte hmotu ze stěn. Do zcela hladké směsi za stálého mixování pramínkem přilévejte olej tak, abyste získali krém konzistencí připomínající majonézu. Vypněte a vmíchejte čokoládu.

2 Dejte těsto do chlebíčkové formy a pečte asi hodinu – zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, bez vlhkých drobků. Upečený dezert nechte asi deset minut chladnout ve formě, pak ho přesuňte na mřížku. Podávejte nakrájené na plátky, ideálně se šlehačkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ćervená řepa 14x jinak

Řepa 14x jinak

Přidat komentář