Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavé mandlové kuličky

Křehkým mandlovým kuličkám prospěje odležení – minimálně několik dnů, ale klidně i týdnů. Dejte je v krabicích do spíže nebo na balkon a zabezpečte je před nezvanými návštěvníky.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy:
Chlazení: 2 hodinyPečení: 15 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 75 g másla, změklého
    • 60 g moučkového cukru + na poprášení
    • lžička nastrouhané limetkové kůry
    • 1 vejce
    • 1⁄2 lžíce (tuzemského) rumu
    • 1⁄2 lžíce kakaa holandského typu
    • 125 g polohrubé mouky
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 vanilkový lusk
    • 50 g mletých mandlí
    • 100 g mandlových lupínků

Příprava jídla

1 Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Pak přidejte limetkovou kůru, vejce a rum. Do jiné mísy prosijte kakao a mouku, přisypte skořici a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Směs postupně zapracujte k máslovo-vaječnému krému. Nakonec vsypte mleté mandle a vypracujte hladké těsto. Vytvarujte z něj bochánek a dejte ho aspoň na dvě hodiny odpočinout do lednice.

2 Z těsta tvarujte kuličky, měly by být asi o polovinu menší než pingpongový míček. Obalujte je v nasekaných mandlích.

3 Kuličky dávejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Cukroví podávejte posypané moučkovým cukrem.



Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

REKLAMA

Přidat komentář