Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Knedlíky z bramborového těsta

Že u vás doma dáváte do bramborových knedlíků uzené? Zkuste ho po Františkově vzoru pro jednou nahradit ovocem – a uvidíte, že se nová verze rázem stane rodinným hitem!

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 15-20 knedlíků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Vaření 0:05
Česká

Ingredience

    • 300 g hrubé mouky
    • 700 g brambor, uvařených den předem
    • 2 vejce
    • špetku soli
    • ½ sáčku kypřicího prášku
    • trochu mléka na spojení těsta
    • 20 švestek

    Na ozdobení:

    • 200 g perníku
    • krupicový nebo moučkový cukr a rozpuštěné máslo (můžete vynechat)

Příprava jídla

1. Brambory nastrouhejte do mísy. Přisypte mouku, kypřicí prášek a sůl a směs promíchejte. Přidejte obě vejce a tolik mléka, abyste zadělali tužší, ale vláčné těsto.

2. Vytvořte z těsta váleček. Z něj pak odkrajujte asi půlcentimetrová kolečka, v dlani je zploštěte a každým kouskem těsta obalte vypeckovanou švestku. Ve větším hrnci mezitím uveďte do varu vodu a připravené knedlíky do ní vhazujte, ale jenom v takovém množství, aby volně plavaly. Vařte pět až sedm minut; záleží na tloušťce těsta a velikosti knedlíků.

3. Když knedlíky vyplavou na povrch, znamená to, že jsou hotové. Vyjměte je tedy děrovanou naběračkou a podávejte posypané strouhaným perníkem, případně pocukrované a přelité rozpuštěným máslem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.47
Obrazek uzivatele
Díky za info, vždycky hledám recept na netu a když zjistím, že ho Apetit vydal, tak vytáhnu časopisy a snažím se odhadnout, ve kterém čísle a z kterého roku recept pochází. Takže tahle informace mi teď fakt bodla.
Obrazek uzivatele
Bramborové ovocné knedlíky mám nejradši - kynuté u mě moc nebodují. A tak jsem ráda vyzkoušela tento recept se švestkama. A vybrala jsem dobře, s těstem se výborně pracovalo a uvařené bylo lehounké, nadýchané - prostě paráda!!! Jiné už zkoušet nebudu.
Obrazek uzivatele
Knedlíky byly opravdu velice dobré. S těstem se dobře pracovalo a kombinace švestek a perníku je vynikající. Doporučuji.

Přidat komentář