0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohovo-jablečné knedlíky

Tvarohovo-jablečné knedlíky

4.3 / 5. Počet hodnocení: 96
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1987 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 233 g
Tuky 74 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných ovocných knedlíčků!

Suroviny

jablko 4 ks
tvaroh měkký 250 g
máslo 60 g
vejce 2 ks
mouka pšeničná hrubá 200 g
skořice 0.5 ČL
+ k podávání
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl 1 špetka
moučkový cukr
k podávání
zakysaná smetana
k podávání

Postup

1

Oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte 4 jablka. 250 g měkkého tvarohu utřete se 60 g másla, zapracujte 2 vejce, cca 200 g hrubé mouky, ½ lžičky skořice, 1 prášek do pečiva a špetku soli, nakonec jablka.

2

Z těsta tvořte 4cm koule a 12–13 minut je vařte v osolené vodě. Skvělé jsou se skořicí, cukrem a zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit