Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohovo-jablečné knedlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 156
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1987 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 233 g
Tuky 74 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocné knedlíky tak trochu jinak. Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných tvarohových knedlíčků s jablky a skořicí! Jejich jednoduchá příprava vás nadchne a skvělá chuť uhrane. I z naprostých začátečníků tento recept udělá mistry kuchyně!

Suroviny

vejce 2 ks
mouka pšeničná hrubá 200 g
nebo podle potřeby
skořice ½ ČL
+ k podávání
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl 1 špetka
k podávání
k podávání

Postup

1

Oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte 4 jablka.

2

250 g měkkého tvarohu utřete se 60 g másla, zapracujte 2 vejce, cca 200 g hrubé mouky, ½ lžičky skořice, 1 prášek do pečiva a špetku soli, nakonec jablka.

3

Z těsta tvořte 4cm koule a 12–13 minut je vařte v osolené vodě. Skvělé jsou se skořicí, cukrem a zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...