Tvarohovo-jablečné knedlíky

Tvarohovo-jablečné knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1987 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 233 g
Tuky 74 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných ovocných knedlíčků!

Suroviny

jablka 4 ks
tvaroh měkký 250 g
máslo 60 g
vejce 2 ks
mouka pšeničná hrubá 200 g
skořice 0.5 ČL
+ k podávání
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl 1 špetka
moučkový cukr
k podávání
zakysaná smetana
k podávání

1 Oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte 4 jablka. 250 g měkkého tvarohu utřete se 60 g másla, zapracujte 2 vejce, cca 200 g hrubé mouky, ½ lžičky skořice, 1 prášek do pečiva a špetku soli, nakonec jablka. Z těsta tvořte 4cm koule a 12–13 minut je vařte v osolené vodě. Skvělé jsou se skořicí, cukrem a zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit