Ovocné knedlíky tak trochu jinak. Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných tvarohových knedlíčků s jablky a skořicí! Jejich jednoduchá příprava vás nadchne a skvělá chuť uhrane. I z naprostých začátečníků tento recept udělá mistry kuchyně!
Suroviny
jablko
4
ks
tvaroh měkký
250
g
máslo
60
g
vejce
2
ks
mouka pšeničná hrubá
200
g
nebo podle potřeby
skořice
½
ČL
+ k podávání
kypřicí prášek do pečiva
1
ks
sůl
1
špetka
k podávání
k podávání
Postup
1
Oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte 4 jablka.
2
250 g měkkého tvarohu utřete se 60 g másla, zapracujte 2 vejce, cca 200 g hrubé mouky, ½ lžičky skořice, 1 prášek do pečiva a špetku soli, nakonec jablka.
3
Z těsta tvořte 4cm koule a 12–13 minut je vařte v osolené vodě. Skvělé jsou se skořicí, cukrem a zakysanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x báječné ovocné knedlíky(10 receptů )
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů )