Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohovo-jablečné knedlíky

Tvarohovo-jablečné knedlíky

4/5 Počet hodnocení: 153
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1987 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 233 g
Tuky 74 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných ovocných knedlíčků!

Suroviny

vejce 2 ks
mouka pšeničná hrubá 200 g
skořice ½ ČL
+ k podávání
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl 1 špetka
k podávání
k podávání

Postup

1

Oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte 4 jablka. 250 g měkkého tvarohu utřete se 60 g másla, zapracujte 2 vejce, cca 200 g hrubé mouky, ½ lžičky skořice, 1 prášek do pečiva a špetku soli, nakonec jablka.

2

Z těsta tvořte 4cm koule a 12–13 minut je vařte v osolené vodě. Skvělé jsou se skořicí, cukrem a zakysanou smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...