Tvarohovo-jablečné knedlíky

Tvarohovo-jablečné knedlíky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 88
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1987 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 233 g
Tuky 74 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte nenápadný půvab těchto nadýchaných ovocných knedlíčků!

Související články

Suroviny

jablko 4 ks
tvaroh měkký 250 g
máslo 60 g
vejce 2 ks
mouka pšeničná hrubá 200 g
skořice 0.5 ČL
+ k podávání
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl 1 špetka
moučkový cukr
k podávání
zakysaná smetana
k podávání

1 Oloupejte, zbavte jádřinců a nahrubo nastrouhejte 4 jablka. 250 g měkkého tvarohu utřete se 60 g másla, zapracujte 2 vejce, cca 200 g hrubé mouky, ½ lžičky skořice, 1 prášek do pečiva a špetku soli, nakonec jablka. Z těsta tvořte 4cm koule a 12–13 minut je vařte v osolené vodě. Skvělé jsou se skořicí, cukrem a zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit