Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 71
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 62 g
Tuky 98 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nevíte, co udělat z celeru a máte chuť jen na něco lehkého, pak tato luxusní celerová polévka je tou pravou volbou. Recept je snadný a troufáme si tvrdit, že ho zvládnou i kuchaři začátečníci. Dokonce nepotřebujete ani žádné speciální suroviny, pokud vám některá z výčtu chybí, snadno je dokoupíte i v nejbližší večerce. Francouzská celerová polévka je krémová, a pokud přeci jen potřebujete dodat chybějící ‚křup‘, opečte k ní chlebové krutony.

Suroviny

z toho 20 g na jíšku
celer ½ ks
pepř
sůl
petrželka
nebo mléko

Postup

1

Umytý celer oloupejte, nakrájejte na kostky, poduste na másle, přidejte nakrájenou bramboru, zalijte trochou studené vody a vařte doměkka. Potom celer a brambory vyndejte z vody a prolisujte.

2

Z 20 g másla, najemno nakrájené cibule a hladké mouky vytvořte světlou jíšku, zalijte jí vývarem z celeru a pořádně promíchejte, aby vám nevznikly hrudky.

3

Přidejte prolisovanou zeleninu, dochuťte pepřem a solí, vhoďte najemno nakrájenou petrželku a ještě chvilku povařte. Nakonec do polévky vlijte žloutek rozšlehaný ve smetaně.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: snowbik

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč