Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Francouzská celerová polévka

Popis receptu: 
A
Autor: Jan Sládek
Hodnocení:
42 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    20 g másla, půlka středního celeru, 1 větší brambora, 20 g másla a 40 g hladké mouky na jíšku, 1 cibule, pepř, petrželka, 100 ml smetany nebo mléka, 1 žloutek.

Příprava jídla

Umytý celer oloupeme, nakrájíme na kostky, podusíme na másle, přidáme nakrájenou bramboru, zalijeme trochou studené vody a vaříme doměkka. Potom celer s bramborou prolisujeme. Vývarem z celeru zahustíme světlou jíšku s cibulí, přidáme prolisovaný celer, pepř, petrželku a povaříme. Nakonec do polévky vlijeme žloutek rozšlehaný ve smetaně.
REKLAMA

Přidat komentář