„Stejně jako my – s láskou a poctivě –, vaří fůra jídelen, jen se o nich neví,“ říká Olga Süsová, ředitelka 10. školní jídelny Plzeň-Bory, od které máme tento recept.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 170 °C. Brokolici rozsekejte v robotu nadrobno, přidejte žloutky, měkký tvaroh, česnek, sůl, pepř (chcete-li) a drcený kmín, podle potřeby zahustěte strouhankou – přisypávejte ji postupně – a promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do brokolicové směsi.
2 Vlhkýma rukama vytvarujte karbanátky, dejte je na vymazaný plech, potřete olejem a pečte dozlatova asi 25 minut. V polovině pečení karbanátky obraťte.
3 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na oleji dozlatova osmažte cibulku. Vařené brambory rozšťouchejte, přidejte osmaženou cibulku a dosolte.