„Stejně jako my – s láskou a poctivě –, vaří fůra jídelen, jen se o nich neví,“ říká Olga Süsová, ředitelka 10. školní jídelny Plzeň-Bory, od které máme tento recept. Důkazem, že i ve školní jídelně umí paní kuchařky vařit skvělá jídla, jsou tyto brokolicové karbanátky a jako přílohu si připravte šťouchané brambory.
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C.
Brokolici rozsekejte v robotu nadrobno, přidejte žloutky, měkký tvaroh, česnek, sůl, pepř (chcete-li) a drcený kmín, podle potřeby zahustěte strouhankou – přisypávejte ji postupně – a promíchejte.
Z bílků ušlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do brokolicové směsi.
Vlhkýma rukama vytvarujte karbanátky, dejte je na vymazaný plech, potřete olejem a pečte dozlatova asi 25 minut. V polovině pečení karbanátky obraťte.
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na oleji dozlatova osmažte cibulku. Vařené brambory rozšťouchejte, přidejte osmaženou cibulku a dosolte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů )
- Karbanátky na 32 způsobů: masové, bezmasé, luštěninové i zeleninové(32 receptů )