Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brokolicové karbanátky & šťouchané brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 77
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3259 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 476 g
Tuky 74 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Stejně jako my – s láskou a poctivě –, vaří fůra jídelen, jen se o nich neví,“ říká Olga Süsová, ředitelka 10. školní jídelny Plzeň-Bory, od které máme tento recept. Důkazem, že i ve školní jídelně umí paní kuchařky vařit skvělá jídla, jsou tyto brokolicové karbanátky a jako přílohu si připravte šťouchané brambory.

Suroviny

syrová
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
strouhanka 50 g
nebo podle potřeby
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
drcený
olej
na potření
Na brambory
oloupané, nakrájené na kostky
olej 2 PL
cibule 150 g
na kostičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C.

2

Brokolici rozsekejte v robotu nadrobno, přidejte žloutky, měkký tvaroh, česnek, sůl, pepř (chcete-li) a drcený kmín, podle potřeby zahustěte strouhankou – přisypávejte ji postupně – a promíchejte.

3

Z bílků ušlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do brokolicové směsi.

4

Vlhkýma rukama vytvarujte karbanátky, dejte je na vymazaný plech, potřete olejem a pečte dozlatova asi 25 minut. V polovině pečení karbanátky obraťte.

5

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na oleji dozlatova osmažte cibulku. Vařené brambory rozšťouchejte, přidejte osmaženou cibulku a dosolte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...