Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vánoční perníčky

Popis receptu: 
výborné perníčky, které se rychle upečou, ale musí se nechat uležet. ideální péct tak 3 - 4 týdny před vánocemi
Autor: Zuzana Šeborová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    PERNÍČKY *14 dkg hladké mouky * 14 dkg polohrubé mouky * 21 dkg cukru krystal * 7 dkg medu * 2 celá vejce * ½ dkg sody (3 špičky kulatého nože) * 1 lžíce koření: koriandr, anýz, skořice. vanilka, hřebíček (utlouct) - perníkové koření ZDOBENÍ *100 až 150 g moučkového cukru *1 bílek * šťáva z 1/2 citrónu

Příprava jídla

PERNÍČKY - Vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Necháme uležet nejméně do druhého dne. Můžeme ho ale nechat odpočívat i déle (v chladu, ale ne v lednici), nejlépe v keramické nádobě. - Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme perníčky. - Plech potřeme včelím voskem nebo vyložíme pečicím papírem a klademe na něj perníčky. Pečeme ve středně teplé troubě. - Ke konci pečení potřeme rozšlehaným vejcem. - TIP: Do těsta můžete přidat trochu kakaa nebo nutely, perníčky budou tmavší. - Pečeme na cca 150 až 175 °C ZDOBENÍ - Po vychladnutí zdobíme polevou z bílků, moučkového cukru a citrónové šťávy
REKLAMA

Přidat komentář