Vánoční perníčky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vánoční perníčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

PERNÍČKY
*14 dkg hladké mouky
* 14 dkg polohrubé mouky
* 21 dkg cukru krystal
* 7 dkg medu
* 2 celá vejce
* ½ dkg sody (3 špičky kulatého nože)
* 1 lžíce koření: koriandr, anýz, skořice. vanilka, hřebíček (utlouct) - perníkové koření

ZDOBENÍ
*100 až 150 g moučkového cukru
*1 bílek
* šťáva z 1/2 citrónu


PERNÍČKY - Vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Necháme uležet nejméně do druhého dne. Můžeme ho ale nechat odpočívat i déle (v chladu, ale ne v lednici), nejlépe v keramické nádobě. - Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme perníčky. - Plech potřeme včelím voskem nebo vyložíme pečicím papírem a klademe na něj perníčky. Pečeme ve středně teplé troubě. - Ke konci pečení potřeme rozšlehaným vejcem. - TIP: Do těsta můžete přidat trochu kakaa nebo nutely, perníčky budou tmavší. - Pečeme na cca 150 až 175 °C ZDOBENÍ - Po vychladnutí zdobíme polevou z bílků, moučkového cukru a citrónové šťávy

Obchod Apetit