
Kořeněné kedgeree s tofu
Tuhle exotickou specialitu si klidně vychutnejte také v originální verzi s rybou. Máte-li rádi opravdu ostrá jídla, je tohle něco
pro vás. Pro méně otrlé stolovník raději zbavte papričku semínek.
pro vás. Pro méně otrlé stolovník raději zbavte papričku semínek.
Vydání: 2009/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
P
Ingredience
- 280 g rýže basmati
- 4 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule, nasekané
- 2 červené chilli papričky, nasekané
- 4 lžíce středně pálivého kari koření
- 2 lžičky hořčičných semínek
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 200 g marinovaného tofu
- 1 svazek jarních cibulek, na kolečka
- svazek hladkolisté petrželky, nasekaný
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1 Dejte vařit rýži a vejce; vejce na šest, rýži na osm až devět minut. Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a nechte na něm asi pět minut měknout cibuli a chilli papričky. Vsypte koření a opékejte další minutu až dvě.
2 Rýži slijte a vmíchejte ji do okořeněné cibule spolu s tofu a trochou vody. Pořádně osolte, opepřete a pak zvolna důkladně prohřejte. Vejce slijte, ochlaďte a rozčtvrťte. Do rýže vmíchejte jarní cibulky a petrželku. Vše rozdělte na talíře a navrch dejte vejce.
NĚCO NAVÍC
Kedgeree je indický či skotsko-indický pokrm, který se tradičně připravuje z uzené tresky, rýže, vajec, másla a dalších přísad.
2 Rýži slijte a vmíchejte ji do okořeněné cibule spolu s tofu a trochou vody. Pořádně osolte, opepřete a pak zvolna důkladně prohřejte. Vejce slijte, ochlaďte a rozčtvrťte. Do rýže vmíchejte jarní cibulky a petrželku. Vše rozdělte na talíře a navrch dejte vejce.
NĚCO NAVÍC
Kedgeree je indický či skotsko-indický pokrm, který se tradičně připravuje z uzené tresky, rýže, vajec, másla a dalších přísad.
Přidat komentář