Skvělý recept vynikajícího autora – vypůjčili jsme si ho od šéfkuchaře Yotama Ottolenghiho.
Suroviny
1 Ve woku rozpalte 5cm vrstvu oleje. Tofu nakrájejte na 3cm kostky, obalte ho ve škrobu a oklepněte. Po částech opečte ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách.
2 Olej vylijte a wok vytřete. Pak v něm na másle opékejte šalotku, chilli papričky, česnek a zázvor zvolna 15 minut doměkka a dosklovita.
3 Přidejte kecap manis a obě sójové omáčky, cukr a pepř. Do woku vraťte tofu a prohřejte. Nakonec přidejte jarní cibulku, nakrájenou na 3cm špalíky, a podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Doporučujeme koupit hebké tofu v tetrapakové krabičce (silken firm tofu), které prodávají v obchodech s japonskými a korejskými potravinami.
TIP REDAKCE
- Autor receptu doporučuje použít jemně pálivé chilli papričky. Množství papriček upravte podle jejich pikantnosti a vlastní chuti. Pokud si pálivostí nejste jisti nebo nemáte rádi příliš pálivé pokrmy, raději snižte jejich množství.
- Původní recept vyžaduje 5 lžic černého pepře. Pokud chcete, aby byl výsledný pokrm méně pikantní, snižte množství na 3.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší recepty s tofu, které ocení i nevegetariáni(12 receptů)
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů)
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů)