Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tofu na černém pepři

4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4016 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 393 g
Tuky 193 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý recept vynikajícího autora – vypůjčili jsme si ho od šéfkuchaře Yotama Ottolenghiho.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej
na smažení
tofu 800 g
pevné
škrob
na poprášení
máslo 150 g
malá, celkem cca 350g, na tenké plátky
na plátky
česnek 12 stroužek
na tenké plátky
zázvor (čerstvý) 3 PL
nadrobno
sójová omáčka 3 PL
kecap manis (sladká indonéská sójová omáčka)
sójová omáčka světlá 3 PL
sójová omáčka tmavá 4 ČL
pepř mletý 3 PL
nahrubo
jarní cibulka 16 ks
tenká
rýže
k podávání

Postup

1

Ve woku rozpalte 5cm vrstvu oleje. Tofu nakrájejte na 3cm kostky, obalte ho ve škrobu a oklepněte. Po částech opečte ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách.

2

Olej vylijte a wok vytřete. Pak v něm na másle opékejte šalotku, chilli papričky, česnek a zázvor zvolna 15 minut doměkka a dosklovita.

3

Přidejte kecap manis a obě sójové omáčky, cukr a pepř. Do woku vraťte tofu a prohřejte. Nakonec přidejte jarní cibulku, nakrájenou na 3cm špalíky, a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Doporučujeme koupit hebké tofu v tetrapakové krabičce (silken firm tofu), které prodávají v obchodech s japonskými a korejskými potravinami.

TIP REDAKCE

Autor receptu doporučuje použít jemně pálivé chilli papričky. Množství papriček upravte podle jejich pikantnosti a vlastní chuti. Pokud si pálivostí nejste jisti nebo nemáte rádi příliš pálivé pokrmy, raději snižte jejich množství. Původní recept vyžaduje 5 lžic černého pepře. Pokud chcete, aby byl výsledný pokrm méně pikantní, snižte množství na 3.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5