Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzená krkovička na cibulce

Krkovička skvělé ladí s křenovým dipem. Jen pozor na čerstvý křen - může být velmi ostrý, přidávejte ho proto postupně a průběžně dip ochutnávejte.
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Pečení: 40 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 1 lžíce sádla nebo slunečnicového oleje
    • 600 g uzené krkovice, na 4 plátky
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 100 ml tmavého piva
    • 2 lžičky medu

    Na dip
    • 1–2 lžíce čerstvého strouhaného křenu
    • 100 g zakysané smetany
    • 2 lžíce majonézy
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • chleba k podávání

Příprava jídla

1 Do pekáčku rozložte cibuli, poklaďte ji sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.

2 Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Přibližně v polovině pečení přelijte maso zálivkou smíchanou z hořčice, piva a medu.

3 Na dip smíchejte všechny přísady a dejte vychladit.

4 Podávejte na opečeném chlebu přelité výpekem s cibulkou a doplněné dipem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená krkovička s jeřabinovou šťávou

REKLAMA

Přidat komentář