Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plochý chléb s česnekem a rozmarýnem

Tenhle placatý chléb vám nejspíš připomene turecký chléb z některé našich pekáren. Rozmarýn, česnek a parmazán jsou zárukou dokonalosti.
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Pečení: 20 minut
P
Chléb a pečivo Balkánská

Ingredience

    • 1 dávka základního těsta, vykynutého
    • 3 lžíce olivového oleje + trochu na plech
    • 3 hrsti čerstvých lístků rozmarýnu
    • 2–4 stroužky česneku (podle síly a chuti), utřené
    • 80 g strouhaného parmazánu
    • mořská sůl

Příprava jídla

Troubu zahřejte na 180 °C. Olej, rozmarýn a česnek dejte do misky a nechte 10–15 minut stát. Těsto natlačte na plech lehce vymazaný olejem, aby utvořilo obdélník o ploše 20 x 30 cm, potřete ho ochuceným olivovým olejem a posypte parmazánem a solí. Nožíkem naznačte na těstě řezy, jako kdybyste krájeli koláč. Pečte 15–20 minut, dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář