Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2152 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 252 g
Tuky 79 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete ho podávat studený nebo zapečený. Bude pokaždé jiný, a pořád báječný.

Suroviny

pita 4 ks
silnější typ
paprika červená 1 ks
paprika zelená 1 ks
feta 200 g
jogurt řeckého typu 100 ml
nebo smetanový
česnek 1 stroužek
oregano špetka
chilli sušené 1 ks
čerstvá paprička
hrst
olivy kalamata hnědý druh
máta

1 Papriky pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až se na nich utvoří hnědé puchýře. Vyjměte je a vložte do plastového sáčku na 10 minut zapařit. Stáhněte slupku, papriky zbavte stopky a semeníku a nakrájejte na nudličky.

2 Promíchejte fetu, jogurt, česnek, oregano a chilli. Opečte na pánvi nasucho chleby pita a navršte na ně pečené papriky, olivy a sýrovou omáčku.

3 Chléb lze ihned podávat nebo zprudka zapéct. Při podávání ho můžete ozdobit mátou.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit