0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecký chléb
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1867 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 232 g
Tuky 66 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete ho podávat studený nebo zapečený. Bude pokaždé jiný, a pořád báječný.

Suroviny

pita 4 ks
silnější plátky
paprika červená 1 ks
paprika zelená 1 ks
sýr feta 200 g
jogurt řeckého typu 100 ml
nebo smetanový
česnek 1 stroužek
oregano špetka
chilli paprička 1 ks
čerstvá
olivy černé hrst
kalamata hnědý druh
máta
čerstvá

1 Papriky pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až se na nich utvoří hnědé puchýře. Vyjměte je a vložte do plastového sáčku na 10 minut zapařit. Stáhněte slupku, papriky zbavte stopky a semeníku a nakrájejte na nudličky.

2 Promíchejte fetu, jogurt, česnek, oregano a chilli. Opečte na pánvi nasucho chleby pita a navršte na ně pečené papriky, olivy a sýrovou omáčku.

3 Chléb lze ihned podávat nebo zprudka zapéct. Při podávání ho můžete ozdobit mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč