Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řecký chléb
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1867 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 232 g
Tuky 66 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete ho podávat studený nebo zapečený. Bude pokaždé jiný, a pořád báječný.

Související recepty

Suroviny

silnější plátky
nebo smetanový
česnek 1 stroužek
oregano špetka
čerstvá
kalamata hnědý druh
máta
čerstvá

Postup

1

Papriky pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až se na nich utvoří hnědé puchýře. Vyjměte je a vložte do plastového sáčku na 10 minut zapařit. Stáhněte slupku, papriky zbavte stopky a semeníku a nakrájejte na nudličky.

2

Promíchejte fetu, jogurt, česnek, oregano a chilli. Opečte na pánvi nasucho chleby pita a navršte na ně pečené papriky, olivy a sýrovou omáčku.

3

Chléb lze ihned podávat nebo zprudka zapéct. Při podávání ho můžete ozdobit mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...