Můžete ho podávat studený nebo zapečený. Bude pokaždé jiný, a pořád báječný.
Suroviny
silnější plátky
paprika červená
1
ks
paprika zelená
1
ks
sýr feta
200
g
jogurt řeckého typu
100
ml
nebo smetanový
česnek
1
stroužek
oregano
špetka
chilli paprička
1
ks
čerstvá
olivy černé
hrst
kalamata hnědý druh
máta
čerstvá
Postup
1
Papriky pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až se na nich utvoří hnědé puchýře. Vyjměte je a vložte do plastového sáčku na 10 minut zapařit. Stáhněte slupku, papriky zbavte stopky a semeníku a nakrájejte na nudličky.
2
Promíchejte fetu, jogurt, česnek, oregano a chilli. Opečte na pánvi nasucho chleby pita a navršte na ně pečené papriky, olivy a sýrovou omáčku.
3
Chléb lze ihned podávat nebo zprudka zapéct. Při podávání ho můžete ozdobit mátou.