Lahodná svačina nebo večeře. Opečte cibulku, česnek, chléb, papriku, tuňáka a další dobroty.
Suroviny
olivový olej
2
PL
extra panenský
cibule
1
ks
velká, na tenké plátky
česnek
3
stroužky
na tenké plátky
paprika červená
3
ks
kapie, bez semínek, na tenké nudličky
špetka
pálivá paprika
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
chleba
6
vejce
2
ks
velká
tuňák (konzerva)
1
scezená
kapary
3
ČL
Postup
1
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na nepřilnavé pánvi na oleji opečte cibuli a česnek do světle zlaté barvy. Přidejte kapie a na mírném plameni asi dvacet minut míchejte, aby změkly a byly šťavnaté. Osolte a opepřete.
2 Mezitím na plechu opečte dozlatova krajíce chleba, trvá to asi deset minut. Vejce dejte do kastrůlku, zalijte je vroucí vodou a deset minut na mírném plameni vařte. Potom je rychle přesuňte pod ledovou vodu; po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na plátky.
3 Pálivou paprikou poprašte chleby a rozdělte na ně opečenou papriku, kousky tuňáka, plátky vajec a kapary. Podle chuti dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.