0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chléb nicoise s peperonatou

Chléb nicoise s peperonatou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Na 6 chlebů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2217 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 281 g
Tuky 57 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahodná svačina nebo večeře. Opečte cibulku, česnek, chléb, papriku, tuňáka a další dobroty.  

Suroviny

olivový olej 2 PL
extra panenský
cibule 1 ks
velká, na tenké plátky
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
paprika červená 3 ks
kapie, bez semínek, na tenké nudličky
špetka
pálivá paprika
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
chleba 6
vejce 2 ks
velká
tuňák (konzerva) 1
scezená
kapary 3 ČL
1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na nepřilnavé pánvi na oleji opečte cibuli a česnek do světle zlaté barvy. Přidejte kapie a na mírném plameni asi dvacet minut míchejte, aby změkly a byly šťavnaté. Osolte a opepřete.

2 Mezitím na plechu opečte dozlatova krajíce chleba, trvá to asi deset minut. Vejce dejte do kastrůlku, zalijte je vroucí vodou a deset minut na mírném plameni vařte. Potom je rychle přesuňte pod ledovou vodu; po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na plátky.

3 Pálivou paprikou poprašte chleby a rozdělte na ně opečenou papriku, kousky tuňáka, plátky vajec a kapary. Podle chuti dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit