Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Na 6 chlebů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2217 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 281 g
Tuky 57 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná svačina nebo večeře. Opečte cibulku, česnek, chléb, papriku, tuňáka a další dobroty.  

Suroviny

olivový olej 2 PL
extra panenský
velká, na tenké plátky
česnek 3 stroužky
na tenké plátky
kapie, bez semínek, na tenké nudličky
špetka
pálivá paprika
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
vejce 2 ks
velká
tuňák (konzerva) 1
scezená
kapary 3 ČL

Postup

1

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na nepřilnavé pánvi na oleji opečte cibuli a česnek do světle zlaté barvy. Přidejte kapie a na mírném plameni asi dvacet minut míchejte, aby změkly a byly šťavnaté. Osolte a opepřete.

2 Mezitím na plechu opečte dozlatova krajíce chleba, trvá to asi deset minut. Vejce dejte do kastrůlku, zalijte je vroucí vodou a deset minut na mírném plameni vařte. Potom je rychle přesuňte pod ledovou vodu; po vychladnutí oloupejte a nakrájejte na plátky.

3 Pálivou paprikou poprašte chleby a rozdělte na ně opečenou papriku, kousky tuňáka, plátky vajec a kapary. Podle chuti dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...