Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2183 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 290 g
Tuky 65 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechce se vám příliš vařit, ale máte chuť na něco dobrého? Zkuste báječný chléb se spoustou dobrot.

Související recepty

Suroviny

rajče 500 g
cherry, nejlépe kombinace červených a žlutých
česnek 4 stroužků
ve slupce
olivový olej 2 PL
extra panenský
tymián 2 snítky
lze nahradit rozmarýnem
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
200 g
olivová tapenáda
bazalka hrst
lístky na ozdobu

Postup

1

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. V nekovové míse promíchejte rajčata s česnekem, olejem a bylinkami; osolte a opepřete. Směs pak rozložte na plech a pečte 25–30 minut, aby byla rajčata měkká a opečená. Nechte vychladnout. Česnek i bylinky můžete vyhodit.

2 Stáhněte teplotu v troubě na 180 stupňů a dozlatova opečte chleby. Potřete je tapenádou, ozdobte kozím sýrem, pečenými rajčaty a lístky bazalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...