Chléb s pečenými cherry rajčátky

Chléb s pečenými cherry rajčátky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2183 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 290 g
Tuky 65 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nechce se vám příliš vařit, ale máte chuť na něco dobrého? Zkuste báječný chléb se spoustou dobrot.

Suroviny

rajčata 500 g
cherry, nejlépe kombinace červených a žlutých
česnek 4 stroužků
ve slupce
olivový olej 2 PL
extra panenský
tymián 2 snítky
lze nahradit rozmarýnem
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
chleba 6
200 g
olivová tapenáda
kozí sýr čerstvý 250 g
bazalka hrst
lístky na ozdobu
1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. V nekovové míse promíchejte rajčata s česnekem, olejem a bylinkami; osolte a opepřete. Směs pak rozložte na plech a pečte 25–30 minut, aby byla rajčata měkká a opečená. Nechte vychladnout. Česnek i bylinky můžete vyhodit.

2 Stáhněte teplotu v troubě na 180 stupňů a dozlatova opečte chleby. Potřete je tapenádou, ozdobte kozím sýrem, pečenými rajčaty a lístky bazalky.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit