Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pálivá rýže z jediné pánve

Bez velkého vaření. Provětráte spíž.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Asijská

Ingredience

    • 1 lžíci slunečnicového oleje
    • 2 utřené stroužky česneku
    • 2 lžíce jemné kari pasty (např. Tandoori,     400 g asi 56 Kč, prodává třeba Delvita)
    • 250 g propláchnuté rýže typu basmati
    • 450 ml zeleninového vývaru
    • 400 g konzervované cizrny (luštěnina podobná hrachu, seženete v super­marketech), slité a opláchnuté
    • hrst rozinek
    • 180 g listového špenátu (mražený
    • nechte rozmrznout)
    • hrst oříšků kešu
    • sůl a pepř na dochucení
    • bílý jogurt k podávání (není nutné)

Příprava jídla

1. Začněte smažením Ve velké vysoké pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozpalte olej a minutu v něm na středním plameni a za stálého míchání smažte česnek a kari pastu, dokud vše nezačne příjemně vonět.

2. Rýžujte Rýži teď nasypte do nádoby, přilijte vývar, přidejte cizrnu a rozinky a vše promíchejte vidličkou, aby rýže netvořila hrudky. Osolte, opepřete a pod pokličkou přiveďte k varu. Teplotu snižte na střední plamen a vařte 12–15 minut, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.

3. Načechrejte a podávejte Čerstvý špenát opláchněte a rukama z něj vymačkejte přebytečnou vodu, podobně jako když ždímáte prádlo. Stejně naložte s rozmrazeným listovým špenátem. Listy přisypte do kastrolu a přidejte dvě lžíce horké vody. Vše důkladně zamíchejte do rýže. Posypte oříšky kešu. Pokud chcete pokrm zjemnit, podávejte ho zakapaný bílým jogurtem – zmírní pikantní chuť kari pasty a dodá pravý indický punc.

Kouzelná přísada
Listový špenát Bonduelle patří mezi mražené skvosty, z nichž se nevyklube nevzhledné bláto. Rozmrazujte při pokojové teplotě či v mikrovlnce při nejnižším ,rozmrazovacím‘ programu. Např. Billa a Globus; 450 g za 26–34,50 Kč
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vařila jsem přesně podle receptu a dokonale se povedlo. Rychlé, zdravé, originální, chutné!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.14
Obrazek uzivatele
Tohle jídlo je naprosto skvělé, jen jsem vynechala rozinky, protože je nemám ráda. Jogurt navrch rozhodně doporučuji.

Přidat komentář