Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí ptáčky

Místo párku naplňte maso hovězím salámem, a uvidíte ten rozdíl! Takto se ptáčky připravují v židovské kuchyni.
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Dušení: 1 hodina
P
Maso

Ingredience

    • 1 kg hovězího zadního masa, odblaněného
    • 200 g hovězího salámu (viz box vpravo)
    • 2 vejce, uvařená natvrdo, na kostičky
    • 2 cibule, nakrájené na kostičky
    • 2 kyselé okurky, nasekané
    • 3 lžíce macesové mouky
    • 100 ml oleje
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Maso přes vlákno nakrájejte na plátky a naklepejte ho. Cibuli na troše oleje osmahněte dozlatova. Salám pokrájejte nadrobno.

2 Z uzeniny, vajec, okurek, cibule, soli a pepře vypracujte nádivku. Rozdělte ji na plátky masa, zarolujte a svažte nití nebo zajistěte sponou na ptáčky. Osolte a opepřete.

3 Ptáčky posypte moukou a na rozehřátém oleji je ze všech stran osmahněte. Až se maso zatáhne, podlijte ho dvěma šálky vody a nechte hodinu dusit na mírném plameni.

Něco navíc


  • Židé nesmějí jíst vepřové maso, ostatní zvířata by měl porazit řezník šochet tak, aby maso zůstalo bez krve.
  • Speciální uzeninu pastrami (naložené, uzené a pak vařené hovězí) seženete na www.culinaria.cz nebo ve stejnojmenném obchodě v Praze.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí loupaná plec v mrkvi

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

REKLAMA

Přidat komentář