Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické fazole

Fazole v kombinaci s chilli a křehkou čerstvou paprikou spolehlivě vnesou do kuchyně (i do žaludku) teplo.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Mexická

Ingredience

    • 1 středně velkou cibuli,
    • nasekanou najemno
    • 1 středně velkou červenou  papriku, nakrájenou na malé kousky
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1/2 lžičky mletého chilli
    • 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
    • pepř, sůl a trochu limetkové
    • šťávy na dochucení
    • 4 tortilly

Příprava jídla

1. Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.

2. Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.

3. Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.

4. Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).

5. Fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
perfektní studentské jídlo
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.16
Obrazek uzivatele
s tou limetkovou stavou je to vyborny napad. neuveritelne tomu doda na chuti.
Obrazek uzivatele
jsou opravdu velice dobré. Dělala jsem je ze "suchých" uvařených v papiňáku a přidala kečup. Chilli je božské koření.
Obrazek uzivatele
Výborné, levné, rychlé a přitom zdravé jídlo. Do tortily k fazolové směsi přidávám menší hrst strouhaného sýra (např. gouda) - skvěle to jídlo doplní. Mexickým fazolím nevadí ani ohřívání.
Obrazek uzivatele
Už od začátku to výborně vonělo, sice jsem neměla chilli a limetku, ale skvěle to nahradila sladká paprika a citron. Moc dobré a to normálně papriku nejím

Přidat komentář