Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cizrnové burgery

Lehké burgery trochu připomínají arabský falafel a zachutnají zavilým masožroutům.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Sendvič Balkánská

Ingredience

    • 750 g mrkve, oloupané a nastrouhané
    • 410g konzerva cizrny, scezené a propláchnuté
    • 1 malá cibule, nakrájená nahrubo
    • 3 lžíce pasty tahini (prodávají supermarkety v cizokrajných koutcích, orientální obchody a zdravé výživy)
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 2 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 100 g rozmixovaného celozrnného toustového chleba
    • 150 ml bílého jogurtu
    • 6 burgerových housek nebo jiného vhodného pečiva, rukola, plátky
    • červené cibule, plátky avokáda a sladká
    • chilli omáčka k podávání
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu + 1 lžička
    • citronové šťávy
    • 3 lžíce sezamových semínek

Příprava jídla

1 Dejte do kuchyňského robotu třetinu mrkve, cizrnu, cibuli, 2 lžíce tahini, římský kmín a vejce. Rozmixujte a dejte do mísy. V pánvi na lžíci oleje opékejte zbylou mrkev 8–10 minut doměkka a dozlatova. Přimíchejte ji spolu s toustovým chlebem, citronovou kůrou a sezamem do cizrnové směsi, osolte a opepřete. Dobře promíchejte a zformujte 6 burgerů. Zakryjte a dejte do chladničky.

2 Promíchejte jogurt se zbylou pastou tahini, citronovou šťávou, osolte, opepřete a rovněž dejte chladit.

3 Rozehřejte gril a potřete ho zbývajícím olejem. Grilujte burgery 5 minut po každé straně dozlatova a dokřupava. Mezitím opečte i housky a spodní půlky pomažte jogurtovou omáčkou, poklaďte plátky avokáda, na to dejte burger a završte cibulí a rukolou. Nakonec pokapejte sladkou chilli omáčkou a přiklopte vrchním dílem housky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z grilu pro vegetariány

Megasendvič

Přidat komentář