Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Třaslavý pohár After Eight

Tento recept vznikl za milé spolupráce s Ondřejem Jíňou, molekulárním machrem.
Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 10 minut
P
Pohár

Ingredience

    • 100 g tmavé čokolády s mátovou příchutí (použila jsem Ritter Sport)
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 1 svazek čerstvé máty
    • 100 g krupicového cukru
    • 10 g gelespessy (maltodextrin, xanthanová guma, vyrábí Sosa, koupíte v Makru)
    • čokoládové kuličky na ozdobu (můžete použít třeba kuličky z jogurtu Kostíci)
    • troška zeleného barviva (nemusí být)

Příprava jídla

1 Čokoládu rozpusťte s 50 ml smetany, zbytek ušlehejte. Čokoládovou směs spojte se šlehačkou a rozdělte ji do čtyř sklenic na stopce, efektní jsou sklenky na martini.

2 Mátu omyjte a nastříhejte do misky. Zalijte ji 500 ml horké vody a po 10 minutách přeceďte. Mátový čaj oslaďte a rozmíchejte v něm gelespessu; může to být zatepla i zastudena. Pokud se vám nepodařilo rozmíchat hrudky, zahřátím nebo rozmixováním se ztratí. Kdo chce, může želé obarvit troškou zeleného barviva. Hotové želé vlijte do sklenic na čokoládový základ a před podáváním posypte čokoládovými kuličkami. Želé zůstane třaslavé, s krásně slizkou konzistencí. (Na tuhé použijte želatinu.)
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dezert s ovocnou pěnou

REKLAMA

Přidat komentář