Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s kozím sýrem a bramborami

Výrazná chuť kozího sýra udělá z tohoto jídla nezapomenutelný zážitek.
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
+ odpočinutí Pečení: 55 minut
P
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 250 g chlazeného křehkého těsta
    • 25 g másla
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené na plátky
    • 1 střední brambora, oloupaná a na plátky
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 2 lžíce čerstvého tymiánu
    • 140 g kozího sýra s bílou plísní, na plátky
    • 3 vejce
    • 200 g zakysané smetany či crème fraîche
    • 100 g rukoly
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Křehkým těstem vyložte koláčovou formu o průměru 23 cm. Dejte do chladničky na 30 minut. Pak těsto zakryjte pečicím papírem, zasypte suchými fazolemi a pečte 15 minut. Odstraňte papír a fazole a vraťte na 5 minut do trouby, aby těsto zezlátlo. Vyjměte a nechte vychladnout. Ztlumte troubu na 170 °C.

2 V pánvi na másle s olejem velmi zvolna opékejte dozlatova cibuli a brambory; trvá to 10–15 minut. Osolte, opepřete, přidejte česnek a tymián a opékejte ještě 3 minuty. Směs rozprostřete do předpečeného koláčového korpusu a posypte sýrem. Prošlehejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a zalijte směs v koláči. Pečte 30–35 minut, až zezlátne a střed začne tuhnout. Podávejte horké, ozdobené rukolou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s kozím sýrem

Menu s kozím sýrem

REKLAMA

Přidat komentář