0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s kozím sýrem a bramborami

Koláč s kozím sýrem a bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s kozím sýrem a bramborami

4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2720 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 166 g
Tuky 182 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná chuť kozího sýra udělá z tohoto jídla nezapomenutelný zážitek.

Suroviny

křehké těsto 250 g
chlazené
máslo 25 g
olivový olej 1 PL
cibule 2 ks
na plátky
brambory 1 ks
střední, oloupaná, na plátky
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 2 PL
čerstvý
kozí sýr 140 g
s bílou plísní, na plátky
vejce 3 ks
zakysaná smetana 200 g
či crème fraîche
rukola 100 g
sůl
pepř
čerstvý, mletý

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Křehkým těstem vyložte koláčovou formu o průměru 23 cm. Dejte do chladničky na 30 minut. Pak těsto zakryjte pečicím papírem, zasypte suchými fazolemi a pečte 15 minut. Odstraňte papír a fazole a vraťte na 5 minut do trouby, aby těsto zezlátlo. Vyjměte a nechte vychladnout. Ztlumte troubu na 170 °C.

2 V pánvi na másle s olejem velmi zvolna opékejte dozlatova cibuli a brambory; trvá to 10–15 minut. Osolte, opepřete, přidejte česnek a tymián a opékejte ještě 3 minuty. Směs rozprostřete do předpečeného koláčového korpusu a posypte sýrem. Prošlehejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a zalijte směs v koláči. Pečte 30–35 minut, až zezlátne a střed začne tuhnout. Podávejte horké, ozdobené rukolou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit