Výrazná chuť kozího sýra udělá z tohoto jídla nezapomenutelný zážitek.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Křehkým těstem vyložte koláčovou formu o průměru 23 cm. Dejte do chladničky na 30 minut. Pak těsto zakryjte pečicím papírem, zasypte suchými fazolemi a pečte 15 minut. Odstraňte papír a fazole a vraťte na 5 minut do trouby, aby těsto zezlátlo. Vyjměte a nechte vychladnout. Ztlumte troubu na 170 °C.
V pánvi na másle s olejem velmi zvolna opékejte dozlatova cibuli a brambory; trvá to 10–15 minut. Osolte, opepřete, přidejte česnek a tymián a opékejte ještě 3 minuty. Směs rozprostřete do předpečeného koláčového korpusu a posypte sýrem. Prošlehejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a zalijte směs v koláči. Pečte 30–35 minut, až zezlátne a střed začne tuhnout. Podávejte horké, ozdobené rukolou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu s kozím sýrem(5 receptů )