0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s kozím sýrem a bramborami

Koláč s kozím sýrem a bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s kozím sýrem a bramborami

4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2720 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 166 g
Tuky 182 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná chuť kozího sýra udělá z tohoto jídla nezapomenutelný zážitek.

Suroviny

křehké těsto 250 g
chlazené
máslo 25 g
olivový olej 1 PL
cibule 2 ks
na plátky
brambory 1 ks
střední, oloupaná, na plátky
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 2 PL
čerstvý
s bílou plísní, na plátky
vejce 3 ks
či crème fraîche
rukola 100 g
sůl
pepř
čerstvý, mletý

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Křehkým těstem vyložte koláčovou formu o průměru 23 cm. Dejte do chladničky na 30 minut. Pak těsto zakryjte pečicím papírem, zasypte suchými fazolemi a pečte 15 minut. Odstraňte papír a fazole a vraťte na 5 minut do trouby, aby těsto zezlátlo. Vyjměte a nechte vychladnout. Ztlumte troubu na 170 °C.

2 V pánvi na másle s olejem velmi zvolna opékejte dozlatova cibuli a brambory; trvá to 10–15 minut. Osolte, opepřete, přidejte česnek a tymián a opékejte ještě 3 minuty. Směs rozprostřete do předpečeného koláčového korpusu a posypte sýrem. Prošlehejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a zalijte směs v koláči. Pečte 30–35 minut, až zezlátne a střed začne tuhnout. Podávejte horké, ozdobené rukolou.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč