
Ostružiny a blumy ovoněné rozmarýnem
Horké ovoce, to nejsou jenom obligátní maliny. Blumy a ostružiny si zamilujete.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
Vaření: 15 minut
P
Ingredience
- 100 g světlého třtinového cukru
- 50 g tmavého třtinového cukru muscovado
- šťáva a kůra ze 2 biocitronů
- 4 krátké snítky rozmarýnu
- 4 blumy nebo velké švestky, rozpůlené a odpeckované
- 300 g ostružin
- vanilková, smetanová nebo citronová zmrzlina k podávání
Příprava jídla
1 V kastrůlku zahřívejte v 250 ml vody oba cukry, až se rozpustí, a pak zvolna vařte pět minut, aby se část vody odpařila.
2 Přidejte citronovou kůru (nejlépe oškrábanou zesterem) a citronovou šťávu, rozmarýn, blumy a vařte pět minut. Přisypte ostružiny a už jen prohřejte. Podávejte v miskách završené kopečky zmrzliny.
2 Přidejte citronovou kůru (nejlépe oškrábanou zesterem) a citronovou šťávu, rozmarýn, blumy a vařte pět minut. Přisypte ostružiny a už jen prohřejte. Podávejte v miskách završené kopečky zmrzliny.
Přidat komentář