Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostružiny a blumy ovoněné rozmarýnem

Horké ovoce, to nejsou jenom obligátní maliny. Blumy a ostružiny si zamilujete.
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Pohár

Ingredience

    • 100 g světlého třtinového cukru
    • 50 g tmavého třtinového cukru muscovado
    • šťáva a kůra ze 2 biocitronů
    • 4 krátké snítky rozmarýnu
    • 4 blumy nebo velké švestky, rozpůlené a odpeckované
    • 300 g ostružin
    • vanilková, smetanová nebo citronová zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 V kastrůlku zahřívejte v 250 ml vody oba cukry, až se rozpustí, a pak zvolna vařte pět minut, aby se část vody odpařila.

2 Přidejte citronovou kůru (nejlépe oškrábanou zesterem) a citronovou šťávu, rozmarýn, blumy a vařte pět minut. Přisypte ostružiny a už jen prohřejte. Podávejte v miskách završené kopečky zmrzliny.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář