Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružiny a blumy ovoněné rozmarýnem
Ostružiny a blumy ovoněné rozmarýnem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ostružiny a blumy ovoněné rozmarýnem

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1119 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 252 g
Tuky 2 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Horké ovoce, to nejsou jenom obligátní maliny. Blumy a ostružiny si zamilujete.

Suroviny

třtinový cukr 100 g
světlý
třtinový cukr 50 g
tmavý (muscovado)
a kůra ze dvou citronů
rozmarýn 4 snítky
bluma 4 ks
či velké švestky rozpůlené a odpeckované
vanilková zmrzlina
nebo smetanová, citronová k podávání

Postup

1

V kastrůlku zahřívejte v 250 ml vody oba cukry, až se rozpustí, a pak zvolna vařte pět minut, aby se část vody odpařila.

2

Přidejte citronovou kůru (nejlépe oškrábanou zesterem) a citronovou šťávu, rozmarýn, blumy a vařte pět minut. Přisypte ostružiny a už jen prohřejte. Podávejte v miskách završené kopečky zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...