
Macaroni s cibulí a sardelkami
Cibule dlouhým dušením zesládne, sardelky zajistí, že těstoviny nebudou mdlé.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 80 g másla
- 500 g cibule
- 100 g sardelových řezů
- pepř a sůl
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 320 g macaroni nebo jiných dlouhých těstovin
Příprava jídla
1 Do pánve na 80 g másla dejte 500 g cibule nakrájené na plátky, zalijte vroucí vodou tak, aby byly ponořené, a zvolna duste doměkka asi 50 minut. Vydusí-li se voda během varu, opět mírně podlijte.
2 Potom přidejte 100 g okapaných nasekaných sardelových řezů, zvyšte plamen a vařte, až se v cibuli zcela rozpadnou. Řádně opepřete, případně dosolte a vmíchejte hrst nasekané hladkolisté petrželky. Promíchejte s uvařenými macaroni nebo jinými dlouhými těstovinami.
Přidat komentář