Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát se sedmikráskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s cibulí a ořechy

3/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1020 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 96 g
Tuky 50 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží a pestrý jarní salát, kterému dodávají neodolatelnost obyčejné kvítky pažitky!

Související recepty

Suroviny

malá, oloupaná, na kolečka
sůl mořská
pepř mletý
jablečný ocet
římský salát 1 ks
otrhaný na jednotlivé listy, omytý, osušený
dubový salát 1 ks
otrhaný na jednotlivé listy
rukola 4 hrsti
smíchaná s polníčkem
sýr 100 g
rokfór
nasucho opražené na pánvi
jedlé květy
sedmikrásky možno nahradit květy pažitky na ozdobu (nemusí být)
Na zálivku
olivový olej
extra panenský
vinný ocet bílý 15 ml
červený

Postup

1

Šalotku v menší míse zlehka osolte a opepřete, dostatečně zalijte jablečným octem a nechte zhruba deset minut marinovat. Nejlepší je všechno promíchat rukama.

2

Pak ocet slijte, šalotku po částech důkladně ,vyždímejte a osušte. Salátové lístky rozložte na talíř, dejte na ně šalotku, rozdrobený rokfór a navrch ještě horké ořechy. Salát servírujte se zálivkou; jestli chcete, ozdobte ho květy pažitky nebo sedmikráskami.

NĚCO NAVÍC: Na římském salátu je nejlahodnější křupavé a křehké žlutozelené srdíčko. Světlejší barva je způsobena nedostatečným přístupem světla. Někdy se kvůli tomu saláty dokonce svazují. Ale hlavně, římský salát vyniká vysokým obsahem vitaminu C! Pokud jde o rokfór, zkuste ho nenahrazovat nivou – raději si užijte samotného krále modrých plísňových sýrů. Ve Francii nese punc AOC, tedy Appellation d’Origine Contrôlée, který zaručuje, že byl vyroben ze syrového ovčího mléka a zhruba dva měsíce zrál ve vápencových jeskyních v okolí města Roquefort.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...