Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečenáče

Vydržte a nechte je uležet, zbylé kosti se v nálevu rozpustí a přílišná kyselost zjemní.

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: na sklenici o objemu 2l
Doba přípravy: Do hodiny
+ doba na zchladnutíOdležení: 4-5 dní
PT10M
Vaření 0:10
Zavařenina Česká

Ingredience

    • očištěné a vykuchané sladkovodní ryby o váze asi 3 kg nebo rybí filety (lín, okoun, kapr…)
    • 200–250 g hladké mouky + sůl
    • 4 vejce, prošlehaná s trochou vody
    • 400–450 g jemné domácí strouhanky
    • olej na smažení

     

    NA  NÁLEV

    • 250 ml octa (8%)
    • 15 g soli
    • 150 g krupicového cukru
    • 1⁄2 lžičky celého bílého pepře
    • 1⁄2 lžičky celého červeného pepře
    • 10 zrnek celého černého pepře
    • 3 větší bobkové listy
    • 1 lžička hořčičného semínka

Příprava jídla

1 Suroviny na nálev zalijte 750 ml vody a 10 minut je povařte. Nechte zchladnout.

2 Ryby naporcujte na filety, popřípadně stáhněte kůži (viz Tipy & triky). Pokrájejte na menší kousky a postupně obalte v osolené mouce, vejcích a strouhance. Smažte ve fritéze nebo vyšší vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.

3 Zchladlé ryby napěchujte do sklenice a zalijte lákem tak, aby byly úplně potopené. Až sklenice zcela vychladnou, zavíčkujte je a uložte v lednici či při teplotě kolem pěti stupňů. Nechte odležet 4–5 dnů a potom podávejte s čerstvým pečivem.

TIPY & TRIKY

  • Páteř s žebry a hlavou použijte na polévku nebo zmrazte na později. Ryby můžete připravit i s kůží, ale třeba u kapra zůstane i po odležení stále tuhá. Velké kosti odstraňte, malé se rozloží.
  • Jak naporcovat a vykostit rybu? Odřízněte ocas a ploutve a podélně po obou stranách páteře udělejte řezy. Nejprve seřízněte filet z jedné strany od hřbetu po žebrech dolů a potom i z druhé strany. Rybu přidržujte za žábry. Kůži na filetu uvolněte nožem na jeho vyšší části (od hřbetu), Chytněte ji kleštěmi a stáhněte směrem k břichu.

 

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sladkovodní ryby

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
nemuže to byt jedle,chybí v nálevu voda!!!
Obrazek uzivatele
Dobrý den. Hned v prvním kroku v receptu je napsané, že se suroviny na nálev zalijí 750 ml vody. Tudíž voda nechybí.

Přidat komentář