Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečná polévka s kari

Uvařte ji ráno, dokud je venku chládek. V poledne si jen vytáhněte chladivé osvěžení z lednice.

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
PT15M
Příprava 0:15
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce práškového žlutého kari
    • 1 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 800 g nakyslých jablek, např. Granny Smith, oloupaných, bez jádřince, pokrájených
    • 3 lžíce mangového čatní
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 6 snítek čerstvé máty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 125 g zakysané smetany

Příprava jídla

1 Na másle zpěňte cibuli dosklovita; trvá to asi 3 minuty. Pak poprašte kari a ještě asi minutu míchejte, aby se chuť rozvinula. Zalijte vývarem, přidejte jablka a vařte 15–20 minut doměkka.

2 Rozmixujte dohladka spolu s čatní a citronovou šťávou. Špičky snítek máty odštípněte a dejte stranou na ozdobení, zbytek lístků odrhněte, nasekejte nadrobno a vmíchejte je do polévky. Dejte ji zakrytou odpočinout do chladničky alespoň na 3 hodiny.

3 Do vychlazené polévky vmíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Při podávání ozdobte odloženými snítkami máty.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

7x studená polévka

REKLAMA

Přidat komentář