Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jablečná polévka s kari

Jablečná polévka s kari

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1357 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 173 g
Tuky 46 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte ji ráno, dokud je venku chládek. V poledne si jen vytáhněte chladivé osvěžení z lednice.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
kari koření 1 PL
vývar kuřecí 1 l
či zeleninový
jablka 800 g
nakyslé, např Granny Smith, oloupané, bez jádřince, pokrájené
3 PL
mangové čatní
citronová štáva 2 ČL
máta 6 snítek
čerstvá
sůl
pepř
čerstvý, mletý
zakysaná smetana 125 g

1 Na másle zpěňte cibuli dosklovita; trvá to asi 3 minuty. Pak poprašte kari a ještě asi minutu míchejte, aby se chuť rozvinula. Zalijte vývarem, přidejte jablka a vařte 15–20 minut doměkka.

2 Rozmixujte dohladka spolu s čatní a citronovou šťávou. Špičky snítek máty odštípněte a dejte stranou na ozdobení, zbytek lístků odrhněte, nasekejte nadrobno a vmíchejte je do polévky. Dejte ji zakrytou odpočinout do chladničky alespoň na 3 hodiny.

3 Do vychlazené polévky vmíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Při podávání ozdobte odloženými snítkami máty.

 

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit