Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečná polévka s kari
Jablečná polévka s kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečná polévka s kari

4/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1434 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 192 g
Tuky 47 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte ji ráno, dokud je venku chládek. V poledne si jen vytáhněte chladivé osvěžení z lednice.

Související recepty

Suroviny

nadrobno
kari koření 1 PL
vývar kuřecí 1 l
či zeleninový
jablko 800 g
nakyslé, např Granny Smith, oloupané, bez jádřince, pokrájené
máta 6 snítek
čerstvá
sůl
pepř
čerstvý, mletý

Postup

1

Na másle zpěňte cibuli dosklovita; trvá to asi 3 minuty. Pak poprašte kari a ještě asi minutu míchejte, aby se chuť rozvinula. Zalijte vývarem, přidejte jablka a vařte 15–20 minut doměkka.

2

Rozmixujte dohladka spolu s čatní a citronovou šťávou. Špičky snítek máty odštípněte a dejte stranou na ozdobení, zbytek lístků odrhněte, nasekejte nadrobno a vmíchejte je do polévky. Dejte ji zakrytou odpočinout do chladničky alespoň na 3 hodiny.

3

Do vychlazené polévky vmíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Při podávání ozdobte odloženými snítkami máty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...