Uvařte ji ráno, dokud je venku chládek. V poledne si jen vytáhněte chladivé osvěžení z lednice.
Suroviny
máslo
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
kari koření
1
PL
vývar kuřecí
1
l
či zeleninový
jablko
800
g
nakyslé, např Granny Smith, oloupané, bez jádřince, pokrájené
mangové čatní
3
PL
citronová šťáva
2
ČL
máta
6
snítek
čerstvá
sůl
pepř
čerstvý, mletý
zakysaná smetana
125
g
Postup
1
Na másle zpěňte cibuli dosklovita; trvá to asi 3 minuty. Pak poprašte kari a ještě asi minutu míchejte, aby se chuť rozvinula. Zalijte vývarem, přidejte jablka a vařte 15–20 minut doměkka.
2
Rozmixujte dohladka spolu s čatní a citronovou šťávou. Špičky snítek máty odštípněte a dejte stranou na ozdobení, zbytek lístků odrhněte, nasekejte nadrobno a vmíchejte je do polévky. Dejte ji zakrytou odpočinout do chladničky alespoň na 3 hodiny.
3
Do vychlazené polévky vmíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Při podávání ozdobte odloženými snítkami máty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7x studená polévka(7 receptů )