Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová vichyssoise

Nejslavnější světová studená polévka je sametově lahodná. A zvládne ji i začátečník!
Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 30 minut
P
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 3 velké pórky, jen bílá část, nakrájené na kolečka
    • 1⁄2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 brambory, oloupané a pokrájené
    • 1,25 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • mořská sůl a bílý pepř
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • případně mléko na rozředění
    • hrst pažitky, nasekané nadrobno

Příprava jídla

1 Na másle velmi zvolna opékejte pórek a cibuli asi pět minut dosklovita, dávejte pozor, aby se nezabarvily dohněda. Přidejte brambory, zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Přiklopené nechte mírně bublat asi 25 minut doměkka.

2 Rozmixujte dohladka a pro dokonalý vzhled můžete polévku ještě propasírovat hustým sítem. Zakryté dejte nejméně na 3 hodiny odpočinout do chladničky.

3 Vychlazenou polévku promíchejte se smetanou a případně ještě zřeďte mlékem na požadovanou hustotu. Ochutnejte, případně dosolte a podávejte ozdobené pažitkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkové menu

Bylinkové menu

7x studená polévka

REKLAMA

Přidat komentář