0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová vichyssoise

Krémová vichyssoise

4.1 / 5. Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1610 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 134 g
Tuky 91 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnější světová studená polévka je sametově lahodná. A zvládne ji i začátečník!

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 3 ks
jen bílá část, na kolečka
cibule 0.5 ks
nadrobno
brambory 2 ks
na kostky
vývar kuřecí 1.25 l
či zeleninový
sůl mořská
pepř bílý
smetana ke šlehání 200 ml
a mléko na rozředění
pažitka 1 hrst
nadrobno

1 Na másle velmi zvolna opékejte pórek a cibuli asi pět minut dosklovita, dávejte pozor, aby se nezabarvily dohněda. Přidejte brambory, zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Přiklopené nechte mírně bublat asi 25 minut doměkka.

2 Rozmixujte dohladka a pro dokonalý vzhled můžete polévku ještě propasírovat hustým sítem. Zakryté dejte nejméně na 3 hodiny odpočinout do chladničky.

3 Vychlazenou polévku promíchejte se smetanou a případně ještě zřeďte mlékem na požadovanou hustotu. Ochutnejte, případně dosolte a podávejte ozdobené pažitkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit