0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová vichyssoise

Krémová vichyssoise

4.1 / 5. Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1610 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 134 g
Tuky 91 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnější světová studená polévka je sametově lahodná. A zvládne ji i začátečník!

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 3 ks
jen bílá část, na kolečka
cibule 0.5 ks
nadrobno
brambory 2 ks
na kostky
vývar kuřecí 1.25 l
či zeleninový
sůl mořská
pepř bílý
smetana ke šlehání 200 ml
a mléko na rozředění
pažitka 1 hrst
nadrobno

1 Na másle velmi zvolna opékejte pórek a cibuli asi pět minut dosklovita, dávejte pozor, aby se nezabarvily dohněda. Přidejte brambory, zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Přiklopené nechte mírně bublat asi 25 minut doměkka.

2 Rozmixujte dohladka a pro dokonalý vzhled můžete polévku ještě propasírovat hustým sítem. Zakryté dejte nejméně na 3 hodiny odpočinout do chladničky.

3 Vychlazenou polévku promíchejte se smetanou a případně ještě zřeďte mlékem na požadovanou hustotu. Ochutnejte, případně dosolte a podávejte ozdobené pažitkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit