Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Elixír z červené řepy

Nasládlé chuti, kterou podtrhne ledová kostka ochucená ostrým křenem, jednou provždy propadnete.

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT30M
Příprava 0:30
Polévka

Ingredience

    • 2 červené cibule, pokrájené na plátky
    • 3 lžíce třtinového cukru
    • 75 ml červeného vína
    • 3 lžíce červeného vinného octa
    • 1 l zeleninového vývaru
    • 500 g červené řepy, omyté
    • sůl a čerstvě mletý pepř

     

    NA LEDOVÉ KOSTKY

    • 500 g bílého smetanového jogurtu
    • 3 lžíce nasekané pažitky
    • 1 lžíce čerstvého strouhaného křenu nebo 3 lžíce naloženého smetanového křenu

Příprava jídla

1 Smíchejte přísady na ledové kostky a osolte. Rozdělte do co nejmenších tvořítek na led, měli byste dostat 24 kostek. Zakryjte fólií a dejte přes noc zmrazit.

2 Do tlakového hrnce dejte červenou řepu, zalijte ji 100 ml vody, osolte a upevněte poklici. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 15-20 minut doměkka.

3 Dejte na pánev cibuli a cukr, přiklopte a na středním ohni za občasného potřásání zahřívejte deset minut. Přilijte víno a vinný ocet a nechte bublat, až směs získá konzistenci sirupu.

4 Cibulovou směs přidejte do tlakového hrnce, zalijte vývarem a hrnec uzavřete. Vařte 10 minut. Potom rozmixujte dohladkaa propasírujte skrz husté síto. Osolte, řádně opepřete, nechte vychladnout a podávejte s několika kostkami jogurtového ledu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

7x studená polévka

REKLAMA

Přidat komentář