Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí maso zapečené s bramborami a zeleninou

Hledáte cestu, jak jíst více zeleniny? V téhle úpravě si ji nejspíš zamilují i její dosavadní zapřisáhlí nepřátelé.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
56 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H10M
Pečení 1:10
Zelenina Česká

Ingredience

    • 750 g nových brambor, vydrhnutých a nakrájených na silnější plátky
    • 750 g krůtích prsou nebo jiné části vhodné na plátky, nakrájených na zhruba centimetr silné plátky
    • 500 g čerstvé zeleniny – třeba menší mrkve a pastináky v celku, očištěné a větší rozpůlené a nakrájené na cca 5cm špalíky; mladé tuřínky, vodnice nebo kedlubny či celer (oloupané), nakrájené na silnější plátky
    • 250 ml smetany (na vaření či ke šlehání)
    • tuk na vymazání pekáče nebo pečicí papír
    • sůl, pepř + podle chuti česnek a/nebo čerstvé oregano, šalvěj či rozmarýn

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Všechny pevné přísady naskládejte do vymazaného či pečicím papírem vyloženého pekáčku (dospod brambory, na ně maso, na něj zeleninu, mezi sůl, pepř, česnek a bylinky). Rovnoměrně prolijte smetanou a pečte zhruba 45 minut přiklopené nebo zakryté alobalem, pak odklopte a dopečte doměkka.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z trhu

Menu z trhu

REKLAMA

Přidat komentář