Jablečný závin

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Jablečný závin

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

těsto:
450g hladké mouky
1dcl/88g oleje
160g vody/mléka
1/4 lžičky soli
1 lžíce octa
1ks vejce

náplň:
1kg jablek
strouhanka, skořice, rozinky, oříšky, dle potřeby
Do mouky přidáme sůl, ocet a nožem zapracujeme olej a vodu. Potom těsto propracujeme rukou a klidně můžeme podsypat. Těsto nebudeme vytahovat, ale válet, tak kdyby jste měli těsto řídké, klidně přidejte mouku. Než si připravíme jablka, těsto dáme zatím na chvíli do lednice. Jablka si nastrouháme nahrubo a jestli nechcete aby vám ze závinu vytekla šťáva, tak je lehce vymačkejte. Těsto rozdělíme na půlku, vyválíme na placku asi 45x30 cm.Při válení můžeme podsypávat. Do tří čtvrtin posypeme strouhankou, rozložíme jablka, posypeme skořicí, cukrem a zavineme. Konce zahneme. S těstem se dobře pracuje a tak ho nemusíte dělat na utěrce. Závin přeneseme na plech s pečícím papírem. Takhle uděláme i druhý závin. Oba potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat oříšky. Pečeme na 170 stupňů asi 30 - 35 minut. Krájíme vychladlé.
Autor: Honza Karas

Obchod Apetit