Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablečný závin

Popis receptu: 
K jablkům lze přidat i mák, hrušková povidla, dle chti
Autor: Honza Karas
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    těsto: 450g hladké mouky 1dcl/88g oleje 160g vody/mléka 1/4 lžičky soli 1 lžíce octa 1ks vejce náplň: 1kg jablek strouhanka, skořice, rozinky, oříšky, dle potřeby

Příprava jídla

Do mouky přidáme sůl, ocet a nožem zapracujeme olej a vodu. Potom těsto propracujeme rukou a klidně můžeme podsypat. Těsto nebudeme vytahovat, ale válet, tak kdyby jste měli těsto řídké, klidně přidejte mouku. Než si připravíme jablka, těsto dáme zatím na chvíli do lednice. Jablka si nastrouháme nahrubo a jestli nechcete aby vám ze závinu vytekla šťáva, tak je lehce vymačkejte. Těsto rozdělíme na půlku, vyválíme na placku asi 45x30 cm.Při válení můžeme podsypávat. Do tří čtvrtin posypeme strouhankou, rozložíme jablka, posypeme skořicí, cukrem a zavineme. Konce zahneme. S těstem se dobře pracuje a tak ho nemusíte dělat na utěrce. Závin přeneseme na plech s pečícím papírem. Takhle uděláme i druhý závin. Oba potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat oříšky. Pečeme na 170 stupňů asi 30 - 35 minut. Krájíme vychladlé.
REKLAMA

Přidat komentář